Анна Міндер: обираю трендову творчу спеціальність «Садово-паркове господарство» в НУБіП України

July 24, 2024
Київ

Продовжуючи цикл інтерв’ю з абітурієнтами ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України, сьогодні нашою співрозмовницею є Анна Міндер, випускниця і медалістка київського Еколого-природничого ліцею.

- Аня, добрий день, дуже вдячні за те, що Ви згодились дати невелике інтерв’ю. Розкажіть трохи про себе і про те, що вплинуло на Ваш вибір спеціальності 206 «Садово-паркове господарство»?

Я – Аня. Мені 17 років, випускниця Еколого-природничого ліцею №116. Наразі проживаю у мальовничому місті Києві і мрію навчатися у НУБіП, як одному із найвідоміших і найкращих серед вищих навчальних закладів країни, на спеціальності «Садово-паркове господарство».
Я вважаю, що ця спеціальність дає усі необхідні можливості для творчого потенціалу та є досить важливою у наш час. Спеціалісти у цій галузі виконують таку важливу функцію як створення красивого і затишного довкілля, що сприяє покращенню самопочуття людини. Звісно, задля такого результату потрібно старанно і наполегливо працювати, а також мати відповідний багаж знань і НУБіП надає таку можливість.

- Як Ви дізналися про наш університет?

Про Національний університет біоресурсів і природокористування України я знаю давно, адже живу тут у Києві, відносно недалеко. Це один із найкращих ЗВО у галузі природничих наук нашої країни. Під час навчання у ліцеї, ми з однокласниками часто відвідували дні відкритих дверей у Вашому університеті. На профорієнтаційних заходах від кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну дізналася про проведення консультаційно-підготовчих курсів, які виявилися чудовою можливістю повторити вивчений у минулих класах матеріал перед проходженням національного мультипредметного тесту.

- Чим любите займатись у вільний час?

Я люблю малювати, оскільки цей процес допомагає відволікатися від іноді сумної реальності та неприємних думок, це найкращі й універсальні ліки від печалі, не даремно ж навіть маленьких дітей часто цим відволікають, якщо вже їм вистачає наснаги та енергії на те, щоб провести декілька ліній і зафарбувати полотно, то це також вдасться і підлітку, і дорослому. А якщо серйозно, то можливість створювати щось своїми руками чи то стилусом на цифровому екрані, чи то олівцем на папері, чи то ручкою в чернетці, дає змогу відчути себе могутнім героєм, здатним створити цілий світ і встановити в ньому свої правила.

- Які плани на майбутнє?

У майбутньому я хочу допомагати відбудовувати нашу країну. Знаю, що створення красивих садів та парків є не менш важливим за самі будинки. Задля збереження внутрішнього спокою і гармонії людей з навколишнім середовищем потрібні відповідні зони для відпочинку, адже ми повинні витрачати час не лише на роботу, а й на себе і хто як не спеціалісти НУБіП України Інституту лісового і садово-паркового господарства можуть зробити це краще!

 

Розмову вела
Оксана БАГАЦЬКА,
доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook