Участь викладачів кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки у ІІ-й Міжнародній науково-теоретичній конференції «Моделювання і комп’ютерний інжиніринг у машинобудуванні - 2024» Modeling and Computer Engineering in Mechanical Engineering МСEМЕ-202

June 21, 2024

З 18 по 21 червня 2024 року на базі Національного університету «Львівська політехніка» (м. Львів, Україна) проходила ІІ Міжнародна науково-теоретична  конференція «Моделювання і комп’ютерний інжиніринг у машинобудуванні - 2024», організаторами якої виступили МОН України, НУ «Львівська політехніка», Сілезький технічний університет (Польща) та Вільнюський технічний університет (Литва), Гірничо-Металургійна Академія в Кракові (Польща).

Метою конференції було представлення останніх наукових результатів з усіх аспектів дослідницької, проєктно-конструкторської роботи в галузі новітніх технологій комп’ютерного моделювання технічних систем і процесів, експериментальної механіки і динаміки машин; нових концепцій автоматизованих систем у машинобудуванні та новітніх матеріалів у машинобудуванні

Протягом чотирьох днів роботи конференції з 18 по 21 червня 2024 року у пленерному засіданні та 3х її секціях участь прийняли майже 100 учасників з України та інших країн світу.

Викладачі факультету інформаційних технологій НУБіП України, кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки доценти Володимир НАЗАРЕНКО і Семен ВОЛОШИН та асистент Богдан ОСТРОУШКО прийняли активну участь у роботі І-й секції конференції «Моделювання технічних систем і процесів CAD/ CAM/CAE».

Спільну розробку науковців кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки на міжнародній конференції представив доцент Володимир НАЗАРЕНКО, який  виступив з доповіддю на тему: «Experimental Research of 3D printing velocity characteristics of using Klipper».

Володимир Анатолійович проінформував учасників конференції, що авторами дослідження проведено налаштування 3D-принтера та була запрограмована прошивка firmware. При налаштуванні Klipper використано веб-інтерфейс та налаштування основних параметрів друку, а саме: швидкість, прискорення, рівень наповнення та багатьох інших відповідних параметрів та під-параметрів. У результаті проведеного дослідження встановлено, що програмна прошивка Klipper допомагає краще налаштовувати параметри принтера під кожну конкретну модель при друці, а особливо вона зручна для моделей зі складними задачами друку.

Надалі, як зазначив доповідач,  викладачами кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки Назаренком В.А., Волошиним С.М. та Остроушком Б. планується зайнятися підбором компонентів для оптимального друку та створення нового програмного забезпечення для якісного друку з підбором параметрів у реальному часі.

 

Не зважаючи на те, що більшість іноземних та українських учасників конференції представили свої наукові розробки в онлайн форматі, оскільки міжнародна конференція відбувалася в України в умовах воєнного стану, кожна доповідь була сприйнята з інтересом та викликала жваві дискусії та обговорення. Так і наукова доповідь працівників нашого факультету викликала зацікавленість

Володимир НАЗАРЕНКО,
доцент кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook