Вивчаємо сучасні методи опорядження

June 3, 2024

  Практичні навчання є невід’ємною складовою у підготовці висококваліфікованих фахівців з деревообробних та меблевих технологій. Метою практики є закріплення і поглиблення теоретичних знань, застосування їх при рішенні виробничих завдань і формування умінь і навичок, необхідних для здійснення професійної діяльності випускника. У період навчальної практики для студентів 2-го скороченого терміну навчання та 4-го курсів було проведено виїзне практичне заняття на провідне українське меблеве підприємство «ВіЯр».

  Виробничі потужності "ВіЯр" представлені сучасним обладнанням із цифровим керуванням груп Homag, IMA і Biesse. Представники компанії розповіли, що на підприємстві надають можливість кожному співробітнику навчитися працювати на професійному обладнанні, розглянути теорію управління, а також механічні та електричні аспекти машин. Це дозволяє співробітникам на практиці відчути, як легко та зручно працювати на автоматизованому обладнанні європейського класу.
  Студенти з цікавістю ознайомилися з сучасним обладнанням для нанесення та сушіння лакофарбових покриттів. Були ознайомлені з лінією УФ-сушіння покриттів та з методами нанесення покриттів розпиленням. Було відмічено, що на підприємстві дотримуються правил техніки безпеки та охорони праці, оскільки робота з лакофарбовими матеріалами є шкідливою.

   

  Активне обговорення викликали методи контролю якості лакофарбових матеріалів та покриттів. Лабораторія підприємства оснащена сучасним обладнанням, що дозволило студентам на практиці побачити, як проходить вхідний та поточний контроль якості матеріалів.

 

  Працівники підприємства поділилися цікавою інформацією з технології виготовлення кам’яних стільниць. Це складний та трудомісткий процес, який дозволяє отримувати сучасні високоякісні вироби європейської якості.

 

Керівник практики, к.т.н.,
старший викладач кафедри
технологій та дизайну виробів з деревини
Наталія БУЙСЬКИХ

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook