Викладачі факультету прийняли участь у 23-й Міжнародній науковій конференції «Інженерія для розвитку приміських територій» у м. Єлгава, Латвія

May 24, 2024

З 22 по 24 травня 2024 року на базі Латвійського університету наук про життя та технологій у місті Єлгава проходила щорічна 23-й Міжнародна наукова конференція «Інженерія для розвитку приміських територій». Організаторами конференції спільно із Латвійським університетом є факультет інженерії та інформаційних технології, а також Латвійська академія аграрних та лісівничих наук. Участь у конференції прийняли понад 150 учасників із багатьох країн світу, таких як: Німеччини, Великобританії, Італії, Польщі, Чехії, Литви, Латвії, Естонія, Туреччини, України та інших.

Зображення, що містить текст, знімок екранаАвтоматично згенерований опис

У другий день проведення конференції 23 травня викладачі кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки факультету інформаційних технологій НУБіП України – асистент Володимир Назаренко, доценти Віктор Смолій та Максим Місюра прийняли активну участь у роботі секції 3-й «Моделювання та комп’ютерна симуляція» (Modelling and simulation).

Спільну розробку науковців кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки на конференції представив доктор філософії Володимир Назаренко, який виступив з доповіддю на тему: «System model of e-services for suburban area management».

Зазначимо, що доповідь науковців факультету була першою у зазначеній секції конференції за програмою та викликала велику зацікавленість у присутніх зі значною кількістю запитань до авторів роботи і жваву наукову дискусію. Це було відзначено доктором Айварісом Аболтінісом - модератором секції, на якій окрім зазначеної, було представлено 17 наукових доповідей.

Зображення, що містить текст, дерево, рослина, просто неба

Автоматично згенерований опис

Володимир Анатолійович доповів про розроблені авторами системи управління заміськими територіями, які складаються з основних програмних компонентів з певним набором ролей користувачів.

Зображення, що містить текст, програмне забезпечення, Мультимедійне програмне забезпечення, Веб-сайт

Автоматично згенерований опис

Модель управління системою IoT є прикладом, пов'язаної з апаратним забезпеченням частини основної системи управління. У результаті роботи був розроблений зразок дизайну сторінки сайту для панелі dashboard міської адміністрації. Представлена концепція системи електронних послуг складається з кількох ключових компонентів: модулів, інформаційної системи, веб-порталу, інтелектуальних систем обробки завдань та іншого. Основні модулі використовуються, серед іншого, для відстеження запитів мешканців, петицій, оновлення спеціального статусу та сповіщень у разі стихійного лиха чи тривоги. Представлена концептуальна система може бути використана для розробки цифрової системи управління електронними послугами для конкретного невеликого міста чи селища.

Зображення, що містить текст, схема, знімок екрана, ШрифтАвтоматично згенерований опис

Зображення, що містить текст, знімок екрана, схема, числоАвтоматично згенерований опис

На завершення засідання модератор конференції доктор Айваріс Аболтініс подякував усіх учасників конференції за конструктивну роботу, побажавши нових наукових відкриттів.

Сподіваймося, що викладачі, науковці та аспіранти факультету інформаційних технологій і надалі представлятимуть свої наукові розробки на міжнародних конференціях, що дозволить розширювати міжнародну співпрацю!

 

Володимир Назаренко,
асистент кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook