Переможці конкурсу наукових робіт МАН мріють вступити до НУБіП України на факультет харчових технологій
Як відомо, Вінничина славиться талановитими та розумними дітьми, які крім відмінного навчання, мають потужні наукові здобутки. Серед них – учні з Ладижина Рибачок Петро і Трач Олександр, та учениця вінницького Подільського наукового ліцею Воронцова Марина. Об’єднує цих юних науковців те, що вони є членами Вінницького територіального відділення Малої академії наук України. А керує їхніми науковими напрямками професор факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Паламарчук Ігор Павлович. І саме завдяки Ігорю Павловичу його підопічні вже три роки займаються дослідженнями у сфері харчових виробництв. Вони приймають активну участь у створенні вібраційних установок для механічних та тепломасообмінних процесів переробних і харчових виробництв. Їм імпонує розробка нових машин, механізмів, які дозволяють інтенсифікувати процеси переробки харчової сировини та продукції, підвищити її якісні характеристики. За цей час під керівництвом професора Паламарчука, та при допомозі його колеги в обласному відділенні МАН, керівника наукового гуртка - методиста Ладижинського ліцею №2 Герасимова Олександра Олексійовича, юні слухачі МАН досягли вагомих результатів у своїх дослідженнях.
Так, нещодавно,у Вінницькому територіальному відділенні МАН України відбувся 2-й етап конкурсу наукових робіт школярів-членів МАН України.
професор Паламарчук І.П.
Зокрема Рибачок Петро виступав із темою «Енергоощадна технологія зневоднення елітного високовологого насіння гарбуза», та зайняв перше місце у секції «Перспективні процеси та технології переробки сільськогосподарської продукції».
Рибачок Петро виконує дослідження при допомозі розробленого обладнання
Друге місце в означеній вище секції посів учень ліцею №1 міста Ладижин Трач Олександр із темою «Резонансний класифікатор корисних копалин», що була також виконана під керівництвом Паламарчука І.П.

Трач Олександр здійснює дослідження вібраційних параметрів процесу класифікації з використанням розробленого резонатора з реактивними масами
Воронцова Марина, учениця 11 класу Подільського наукового ліцею під керівництвом Паламарчука Ігоря Павловича з роботою «Фізико-математичне моделювання процесу приготування м'ясних напівфабрикатів з рослинними домішками» посіла перше місце у секції «Прикладна фізика».
Володимир ВАСИЛІВ
завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК