Відбудуться онлайн-лекції та вебінари у рамках проєкту «UGF»

January 25, 2024
Гостьові лекції та вебінари є потужним інструментом для освітнього процесу та наукового зростання не лише аспірантської спільнот, а й всіх науковців. Користь від участі в них важко переоцінити, адже дані заходи забезпечують доступ до експертів та професіоналів у різних галузях. Слухачі можуть вивчати актуальні теми від кращих фахівців без обмежень, що значно розширює можливості отримання якісної інформації та досвіду. Під час онлайн-трансляції вебінарів учасники можуть задавати питання, отримувати детальні відповіді від експертів та обговорювати теми з іншими учасниками, що створює атмосферу взаємодії та обміну думками.
  Вебінари проєкту «UGF» постійно доступні в записі трансляції, що дозволяє слухачам переглядати матеріали у зручний для них час. Слід нагадати, що «UGF» охоплює такі галузі знань, як: мистецтво та гуманітарні/соціальні науки, бізнес та право, природничі науки та математику, інформаційні та комунікаційні технології (ІКТ), інженерію та комп’ютерні науки тощо. В рамках проєкту надається контент англійською мовою з синхронним перекладом на українську, обговорюється широкий набір тем: від ІТ та інженерії до економіки та підприємництва, безкоштовно надаються Сертифікати про участь.
 
  Впродовж січня-лютого, раді анонсувати проведення наступних вебінарів:
25 січня – «Міжнародна патентна система: процес патентування та вимоги»;
31 січня – «Основи похідних інструментів»;
8 лютого – «Як написати хороші дослідницькі пропозиції»;
12 лютого – «Використання генеративного штучного інтелекту в повсякденному житті»;
19 лютого – «Вступ до статистичного навчання та застосування до нейронаук».
 
  1. «Міжнародна патентна система: процес патентування та вимоги» – онлайн-лекція партнера, зареєстрованого патентного повіреного у Foley Hoag LLP (Boston, MA, USA), який входить до рейтингу Найкращих адвокатів Америки (патентне право), PhD, JD Alexander Akhiezer – «International Patent System: Patent Process and Requirements». Практика Алекса Ахіезера зосереджена на нових технологіях, які потребують мультидисциплінарного підходу. Він працює з провідними університетами, компаніями-стартапами, інвесторами венчурного капіталу та державними компаніями з питань комерціалізації технологій, включаючи питання патентного захисту та ліцензування, а також управління життєвим циклом патентів, розвиток портфоліо інтелектуальної власності та стратегії. Алекс бере участь у корпоративних придбаннях, розробці та обговоренні портфельних ліцензійних угод, а також підготовці висновків для консультантів з питань порушення та дійсності. Під час цієї лекції учасники заглибляться в тонкощі Договору про патентну кооперацію (PCT) і його процедури для міжнародних патентних заявок. Крім того, учасники отримають уявлення про фундаментальні вимоги до патентних заявок у США та в усьому світі, що охоплюють такі аспекти, як відповідність тематиці, новизна, винахідницький рівень та можливості.
Дата та час – 25 січня 2024 о 19:00.
Лінк на реєстрацію – http://surl.li/pnmcv
 
 
  2. «Основи похідних інструментів» – онлайн-лекція професора бізнес-права Корнелльської юридичної школи імені Майрона К. Тейлора, директора-засновника програми "Право, технології та підприємництво" у Корнелльському технологічному інституті, доктора юридичних наук Charles K. Whitehead – «Basics of Derivatives». Він є професором бізнес-права Корнельської юридичної школи та директором-засновником програми з права, технологій і підприємництва в Корнельському технічному університеті. В Україні професор Уайтхед є засновником Business Incubators, головної в Україні програми технологічного інкубування. Він також є заступником голови Українського фонду стартапів (заснованого Міністерством фінансів України), який надає гранти технологічному бізнесу на ранній стадії розвитку. Похідний інструмент — це фінансовий інструмент, вартість якого визначається змінами вартості базового елемента, наприклад інших активів, інструментів або індексів. Вони є засобом управління ризиками для компанії, але їх також можуть використовувати інвестори для спекуляцій і збільшення ризику. Похідні фінансові інструменти вважають причиною світової фінансової кризи 2008 року. У цій лекції ми познайомимося з основами похідних інструментів, зосередивши увагу на основних термінах і характеристиках, а також на тому, як похідні інструменти можна використовувати для управління бізнес-ризиками.
Дата та час – 31 січня 2024 о 20:00.
Лінк на реєстрацію - http://surl.li/pnmdd
 
 
  3. «Як написати хороші дослідницькі пропозиції» – онлайн-лекція професора екології та еволюції, радника декана факультету математики та природничих наук Університету Осло (Норвегія) Nils Chr. Stenseth – «How to Write Good Research Proposals». Нільс Хр. Стенсет — еволюційний біолог. По суті, вся його робота базується на популяційній екології – її застосовують до широкого спектру екологічних систем і питань, починаючи від наземних (коливання популяції та дрібних гризунів, включаючи лемінгів, зайців і рисей), до морських (наприклад, тріска) і прісноводних ( наприклад, щука) до систем зоонозних захворювань (зокрема, чуми), а також привнесення екологічного мислення в еволюційну біологію. Стенсет заснував Центр екологічного та еволюційного синтезу (CEES). Його академічні нагороди включають обрання почесним членом Американського товариства мамологів (2023), членом Європейської організації молекулярної біології (EMBO) і міжнародним почесним членом Американської академії мистецтв і наук (2023). Протягом своєї кар'єри професор Стенсет написав понад 850 праць і статей. За даними Google Scholar, його публікації зібрали понад 66 000 посилань, а його роботу цитували понад 23 000 разів. Має h-індекс 130. Роздуми рецензента – «Вміст найважливіший, … але форма також має велике значення». Під час лекції учасники отримають цінні вказівки та практичні поради щодо створення привабливих пропозицій
Дата та час – 08 лютого 2024 о 18:00.
Лінк на реєстрацію - http://surl.li/pnmdi
 
  4. «Використання генеративного штучного інтелекту в повсякденному житті» – онлайн-воркшоп інвестора, підприємця, експерта з питань міжнародних фінансових ринків і криптовалют, фінансового радника засновника Web3-університету професій майбутнього “Learn to Earn Global”, засновника блокчейн-платформи «Amsets» Michael Patsan – «Using Generative Artificial Intelligence in Everyday Life». Інвестор, підприємець, експерт з міжнародних фінансових ринків та криптовалют, фінансовий радник. Засновник Web3-університету професій майбутнього «Learn to Earn Global». Засновник блокчейн-платформи «Amsets». Він створив свій капітал, торгуючи та інвестуючи на фондовому ринку. Автор численних статей для ділових видань, доповідач на профільних та міжнародних конференціях. З 2014 по 2016 рік навчався в Університеті Массачусетса за спеціальністю «Прикладна математика» та Стенфордському університеті за спеціальністю «Економіка». З 2011 року консультує та навчає інвесторів. У 2016 році разом із партнерами заснував Академію фінансової грамотності та інвестування. За останні 5 років слухачами Академії стали підприємці, топ-менеджери та спеціалісти з 27 країн. З 2019 року він є співзасновником інвестиційного додатку для управління капіталом на основі ШІ. У 2021 році разом із партнерами продав інвестиційний додаток одній із найбільших Fin-tech компаній України. У 2022 році він заснував глобальний WEB3 університет найінноваційніших професій «Learn To Earn Global». Займається волонтерством та благодійністю. Постійний спікер на конференціях з антикризової фінансової грамотності та інвестицій. На семінарі ви дослідите основи штучного інтелекту та його практичне застосування. Ви дізнаєтеся про реальні випадки використання штучного інтелекту для створення тексту, голосу, музики, зображень і відео. Спікер поділиться своїм практичним досвідом створення GPT – персонального чат-бота на основі ChatGPT.
Дата та час – 12 лютого 2024 о 19:00.
Лінк на реєстрацію –http://surl.li/pnmds
 
  5. «Вступ до статистичного навчання та застосування до нейронаук» – онлайн-лекція наукової співробітниці та керівниці дослідницької групи в Інститут системної нейронауки ім. Кавлі Норвезького університету науки і технологій, PhD у галузі комп'ютерної нейронауки Soledad Gonzalo Cogno – «Introduction To Statistical Learning And Applications To Neuroscience». Соледад Гонсало Коньо є керівником групи в Інституті системної нейронауки Кавлі при Норвезькому науково-технічному університеті, де вона очолює лабораторію нейродинаміки та обчислень. Вона здобула ступінь бакалавра з фізики в Інституті Бальсейро (Аргентина) і в цьому ж закладі захистила докторську ступінь з обчислювальної нейронауки. Пізніше Соледад пройшла постдокторацію в лабораторії Мей-Бріт Мозер та Едварда Мозера, лауреатів Нобелівської премії 2014 року з фізіології та медицини. Соледад Гонсало Коньо прагне зрозуміти, як діяльність окремих нейронів координується на рівні нейронної мережі, і як ця координація лежить в основі пізнання та поведінки. Щоб досягти цієї мети, вона поєднує свій досвід у галузі обчислювальної нейронауки з найсучаснішими методами для запису великих популяцій нейронів. У цій лекції Соледад пояснює лінійну регресію та класифікацію та наводить приклади застосування до нейронауки.
Дата та час – 19 лютого 2024 о о 19:00.
Лінк на реєстрацію - http://surl.li/pnmdu
 
  Слід нагадати, щоб прослухати лекцію, учасникам необхідно:
  1. Зареєструватись на платформі UGF на лекцію у особистому кабінеті в UGF за актуальними посиланнями.
  2. У визначену дату та час зайти у особистий кабінет UGF і натиснути на сторінці лекції «Link to zoom session».
  3. Учасники зможуть слухати лекцію англійською або в українському синхронному перекладі. Під час лекції необхідно натиснути «Interpretation» та обрати мову.
  4. Учасники зможуть поставити запитання лектору в чаті під час лекції (англійською мовою). Після виступу, він обере найцікавіші питання та відповість на них.
  5. Якщо учасники не зможуть відвідати лекцію у форматі “live” у встановлений час, вони зможуть прослухати її в записі, обравши у своєму кабінеті UGF на сторінці цієї лекції «Recorded video».

Джерело

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook