Ректорат: готовність до нового навчального року, збір урожаю та плани на серпень

August 4, 2023

 

 

Під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, на якому обговорили актуальні питання життєдіяльності університети та плани і завдання на серпень. Центральним з яких є початок нового навчального року і все, що з ним пов’язано.

  Ректор звернув увагу на ряд питань. Зокрема наголосив на необхідності глибокої профорієнтаційної роботи (що передбачає три-п’ятирічні цикли діяльності і наявність своїх центрів на місцях), спинився на стану гуртожитків (ремонти, поселення студентів, зокрема нового набору, і адекватного розподілу місць з врахуванням вивільнення площ 3-го гуртожитку), торкнувся питання набору до магістратури тощо. Мова йшла також про тематику серпневого засідання вченої ради (на що слід звернути особливу увагу), нюанси початку нового навчального року, який в університеті стартує 14 серпня.
  Першими питанням, що обговорили безпосередньо з порядку денного, була робота приймальної комісії. Її відповідальний секретар Сергій Ковалевський нагадав, що 31 липня закінчився період подачі електронних заяв вступників на основі школи та коледжів для здобуття освітнього ступеня бакалавр (магістр ветеринарного спрямування). За результатами подачі заяв Національний університет біоресурсів і природокористування України посідає 10-те місце по Україні та 6-те серед ЗВО столиці. Цього року подано на 1886 заяв більше, ніж минулого року. Зокрема, на основі школи за денною формою надійшло на 1373 заяви більше і на 258 – на основі коледжу. Випускники шкіл подали понад 6 тисяч заяв на бюджет, з них 1860 – з першим пріоритетом (що перевищує доведені обсяги державного замовлення). Натомість на основі коледжу спостерігається нерівномірність у поданих заяв на бюджет, в т.ч. з пріоритетністю. Вже завтра – 5 серпня – будуть надані рекомендації на бюджет для обох категорій вступників. На сьогодні ми маємо поданих 1661 оригінал. Оригінали документів на бюджет вступники мають подати до 8 серпня, на контракт – до 10 серпня (основний етап) і додатковий – до 29 серпня.

  Розглянули і роботу аспірантури. Про неї, зокрема про затвердження розподілу місць державного замовлення (за спеціальностями) підготовки здобувачів ступеня доктора філософії, а також перерозподіл місць ліцензійних обсягів за нерегульованими спеціальностями (в межах затвердженого ліцензованого обсягу університету підготовки здобувачів аспірантури) інформував завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко. Відповідно до затвердженого розподілу місць держзамовлення НУБіП отримав 103 місця. Станом на зараз до аспірантури подано 68 заяв, найбільшим попитом у вступників користуються спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Агрономія», «Захист і карантин рослин», «Менеджмент»«Екологія».
  Порядок поселення студентів 1-го курсу у гуртожитки озвучив директор студмістечка Сергій Стецюк: студенти 3-х, 4-х курсів і магістри другого року навчання заїжджають у гуртожитки 11 серпня, а 1-го і 2-го – 13 і 14 серпня. Всіх їх детально поінформують про загальні правила поведінки мешканців гуртожитків НУБіП в умовах воєнного стану.

 

  Про графік освітнього процесу на перший семестр 2023/2024 навчального року говорив проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Він зазначив, що Міносвіти рекомендує за наявності укриттів максимально перейти на очне навчання. З врахуванням цього та думки працівників деканатів і директоратів і розроблявся цей графік. Очне навчання студентів 1-х – 2-х курсів розпочнеться 14 серпня і триватиме до 25 листопада (детально з датами очного і дистанційного навчання окремих курсів можна ознайомитися на офіційному сайті). Спинився і на навчальній та методичній діяльності, роботі приймальної комісії і відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи, проаналізував роботу з працевлаштування випускників та видачі документів про вищу освіту.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша розповів про порядок посвяти в студенти вступників 2023 року на факультетах та в ННІ. Ці урочистості і складання Урочистої присяги студента НУБіП відбудеться 14 серпня. З-поміж інших заходів варто відзначити традиційний тренінг «Школа першокурсника», спортивні, творчі та інтелектуальні змагання.

 

  Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк висвітлив завдання щодо виконання діючих наукових проєктів, використання коштів на виконання наукових досліджень, залучення коштів до спеціального фонду. Окремо зупинився на стані підготовки перспективних наукових проєктів, публікаційної активності вчених, формуванні чергових випусків наукових журналів та етапі просування їх до наукометричних баз.

  Про економічну діяльність університету, стан сплати за навчання і проживання в гуртожитках кампусу поінформував проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. А також торкнувся міжнародних питань, над якими сьогодні працює його служба, початку нового навчального року (організацію харчування, реєстрацію першокурсників для відкриття банківських карток для нарахування стипендії).

 

  Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко говорив про ремонтні роботи в гуртожитках, конкретніше – кімнат для поселення першокурсників, закупівлю пального з огляду на можливі проблеми в опалювальний період тощо.

  Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про питання, винесені на засідання вченої ради, що відбудеться 11 серпня.

  Ще одне важливе завдання на серпень – зібрати урожай в навчально-дослідних господарствах. Про хід цих робіт доповів начальник відділу організаційної діяльності НДГ, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський. Збирання зернових знаходиться на завершальному етапі, хоча погода і вносить свої корективи. Триває і заготівля сіна та соломи.

  Так що готуємося до початку нового навчального року.

Пресслужба НУБіП
 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook