Економетричний аналіз соціально-економічних процесів: презентація студентських робіт

May 19, 2023
19 травня 2023 року студенти 2-го курсу освітніх програм "Цифрова економіка" та "Економічна кібернетика" успішно представили результати своїх курсових робіт. Роботи, представлені студентами, об'єднували різні напрямки економіки, використовуючи різноманітні методи економетричного аналізу, такі як кореляція, регресія, дисперсійний аналіз, а також методи прогнозування, включаючи трендовий та сезонний аналіз, модель Хольта-Вінтерса та моделі часових рядів для моделювання та розуміння різних соціально-економічних процесів.
 
 
Спектр досліджених тем був широкий і глибокий, починаючи від прогнозування цін на золото – критичного індикатора глобальної економічної стабільності – до аналізу фінансового ринку в цілому, який висвітлює динаміку інвестицій і ризиків. Значну увагу було приділено також новітньому сегменту - ринку криптовалют, який з кожним роком набуває все більше значущості.
A screenshot of a video conferenceDescription automatically generated with low confidence
 
В рамках економетричного аналізу на мікрорівні студенти дослідили конкретні аспекти теорії фірми, що дозволило їм глибше зрозуміти, як бізнеси приймають рішення і реагують на зміни в економічному середовищі. Ринок аграрних продуктів також було представлено у роботах студентів, де було детально проаналізовано його важливість для вітчизняної та глобальної економіки.
A screenshot of a computerDescription automatically generated
У своїх роботах студенти активно використовували сучасні моделі та методи економетричного аналізу, зокрема розширюючи класичні інструменти Excel для обробки та візуалізації даних. Це підтвердило їхню спроможність здійснювати комплексні аналітичні висновки з використанням сучасних технологій та вивчених принципів економічної науки.
 
Представлені роботи свідчать про високий рівень знань студентів, їх здатність критично мислити, моделювати та прогнозувати. В процесі жвавої дискусії були визначені нові напрямки досліджень, і ми з нетерпінням очікуємо наступні переконливі дослідження від наших талановитих студентів.
 
Дмитро Жерліцин,
завідувач кафедри економічної кібернетики,
д.е.н., професор 

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook