Навчальна практика з ІТ: віддалена робота, нові знання та спільні проекти

June 27, 2022

  Робоча атмосфера, застосування спеціалізованого програмного забезпечення на практиці та зустрічі з випускниками факультету, які працюють за різними напрямами в ІТ-індустрії, надає майбутнім фахівцям з інформаційних технологій впевненості у своїх силах.

  Студенти 1 курсу спеціальностей «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» цьогоріч під час навчальної практики з інформаційних технологій знайомились протягом двох тижнів з:
  - характеристиками та перевагами хмарних обчислень; поширеними моделями хмарних сервісів (IaaS, PaaS, SaaS) і моделями розгортання (Public, Private, Hybrid), основні постачальники хмарних послуг, таких як IBM Cloud, Amazon Web Services (AWS), Alibaba Cloud, Microsoft Azure, Google Cloud Platform тощо;

  - типами та мотивами кібератак, суб’єктами та об’єктами кібератак кожного типу, щоб розширити свої знання про поточні загрози організаціям та окремим особам, ключовими інструментами безпеки; основними методами захисту систем і мережевої інфраструктури;

  - найновішими трендами у веброзробці, різницею між client-side та server-side розробкою, середовищами розробки, особливостями CSS та HTML.

  В сучасних умовах розвитку ІТ-індустрії важливо розвивати у студентів ІТ-фаху вміння колективно розробляти програмні продукти, знання та розуміння етапів його розробки та відповідно планування цієї діяльності, а також формувати вміння та навички роботи над колективним проєктом. Враховуючи динаміку змін в сфері ІТ та потреби з боку замовників, ІТ-фахівцеві необхідно вміти швидко мінімізувати ризики та адаптуватися до мінливих ситуацій, що виникають під час їх роботи. Саме тому, третій тиждень навчальної практики передбачав роботу над спільними проектами. Студенти різних спеціальностей об'єднувались у команди, організовували середовище для співпраці, у якому планували виконання проекту, організовували онлайн-зустрічі, розподіляли завдання між учасниками та колективно працювали над виконанням поставленого завдання.

  

  Студенти працюючи в командах аналізували сучасні автоматизовані системі, які спростять життя людям або ж автоматизують певні сфери життя чи галузі виробництва, добирали технічні пристрої необхідні для реалізації такої системи, а також захисту даних користувачів при її використанні.

  

  Отож, якісна підготовка майбутнього фахівця в процесі проходження навчальної практик студентів сприяє їх професійному розвитку, вдосконаленню практичних навичок, розвиває їх вміння працювати в команді, що сьогодні є вимогою сьогодення, в першу чергу роботодавців.
 

Лілія Філіпішина, професор кафедри інформаційних систем і технологій
Тетяна Волошина та Валентина Корольчук,
доценти кафедри інформаційних систем і технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook