Перспективи наукової діяльності агробіологів у фокусі сьогодення

May 24, 2022

 

20 травня 2022 року на агробіологічному факультеті відбулось засідання за головування проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка. Зустріч пройшла з деканом факультету Оксаною Тонхою, завідувачами кафедр, провідними науковцями.  Метою зустрічі було обговорення актуальних завдань провадження наукової діяльності та перспективних тематик наукових досліджень на 2023 рік.

 


Розпочавши засідання Вадим Кондратюк зазначив першочергові завдання поставлені ректором Станіславом Ніколаєнком стосовно наукової діяльності університету. Це питання виконання існуючих науково-дослідних проєктів, підготовки наукових кадрів, публікаційної активності, комерціалізації наукових розробок і наповнення спеціального фонду. Зазначив на необхідності підготовки потужних наукових проєктів на 2023 р.

Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко зупинився на змінах обсягу фінансування досліджень які виконуються у 2022 році. Акцентував увагу, щодо подання перспективних життєво-необхідних в умовах воєнного часу тематик та їхнього фінансування.

 

Продовживши засідання декан агробіологічного факультету Оксана Тонха окреслила питання наукових кадрів факультету, виконання тематик науково-дослідних робіт у 2022 р. Звернула увагу на актуальність матеріально-технічного забезпечення проведення досліджень, наявності на факультеті обладнання яке дозволяє проводити дослідження з визначення залишків пестицидів у продукції рослинництва, проведення амінокислотного та імуноферментного аналізу та ін. Оксана Леонідівна також зупинилася і на інших важливих питаннях, що стосуються участі науковців у міжнародних грантах, публікацій науковців у наукометричних базах, входження наукового журналу Рослинництво та ґрунтознавство до міжнародної наукометричної бази Scopus.

Завідувачі кафедр та провідні науковці, а саме Семен Танчик, Світлана Каленська, Володимир Копілевич, Микола Стародуб, Віктор Забалуєв, Василь Лопушняк, Борис Мазур, Лідія Ковшун, Сергій Гунько представили напрями наукових досліджень та стан підготовки наукових проєтів. Гострою є проблема ресурсоощадних технологій в сільському господарстві, якості води, біосенсорики і мітотоксинів, технології зберігання продукції рослинництва.  

У заключному зверненні Вадим Кондратюк зазначив, що потужна наукова база факультету, кадровий потенціал дозволяє з впевненістю реагувати на сучасні виклики, ефективно здійснювати впровадження наукової діяльності університету.

 Дмитро Літвінов,

Директор НДІ рослинництва та ґрунтознавства

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook