Кафедра ТІДП провела практикум зі студентами економічного факультету щодо кваліфікації злочинів у сфері господарської діяльності

7 May 2022, 11:54

 

6 травня 2022 року студенти 1 курсу економічного факультету разом доценткою кафедри теорії та історії держави і права Оленою Чомахашвілі зібрались у дистанційному режимі, щоб попрактикуватися у кваліфікації злочинів у сфері господарської діяльності.

 

Студенти мали можливість ознайомитись з фабулами ситуацій та працювати з судовим реєстром. Описані злочинні дії стосувались обігу гривневих готівкових банкнот, особливості валютного регулювання, незаконному виготовленню спиртних напоїв, контрабанді, підробці службових документів, зловживанням владними повноваженнями.

 

Пропонуємо вашій увазі деякі відгуки підсумкового обговорення студентів першого курсу економічного факультету спеціальності облік та аудит.

Іванна Дячук зазначила, що подібні задачі є потрібними для виконання, оскільки це буде корисно на майбутнє. У випадку, якщо я зустрінусь із подібною проблемою в майбутньому (на роботі або в буденності), я буду знати як її вирішити.

Анна Майло повідомила, що особисто для неї це було цікаве завдання. Я думаю, що в майбутньому Кваліфікації злочинів у сфері господарської діяльності ці знання знадобляться мені не лише в професійній діяльності, а й у повсякденному житті. Вразі виникнення кримінальної ситуації я буду знати свої подальші дії і рішення.

Євгенія Жукова висловила думку, що вирішення такого роду задач є корисним не тільки для економістів , але й для кожної освіченої людини. Я дізналася нові закони, та правила , покарання щодо порушення того чи іншого закону і тому подібне. на мою думку ці знання та навички пошуку інформації будуть всім у нагоді.

Ангеліна Рябченко розповіла, що після вирішення цієї задачі виділила для себе, те як карається незаконне користування службовим становищем. Якби в житті сталася така ситуація, то я б не мовчала, а звернулася б до відповідних органів і повідомила про порушення. На мою думку кожна людина повинна знати, як караються певні порушення, тоді вона знатиме, яка буде кара за її порушення і вона буде думати чи робити це порушення.

 

Оля Терещенко висловила думку, що завдання з вирішення задач, цікаві і корисні для майбутнього життя. Адже це досвід, який знадобиться у випадку схожої ситуації, який навчає як діяти і куди звертатися.

На думку Єлизавети Морозової, вирішення таких задач є дуже актуальними для економістів, тому що право активно впливає на економічні відносини. Завдяки цим задачам я впевнено зможу діяти та вирішувати проблеми в кримінальних ситуаціях.

Діана Войченко вважає, що задачі з кримінального права корисні, та знадобляться у житті, адже ми не знаємо, яка ситуація з нами станеться. Якщо ми будемо знати закони, права, та покарання ми зможемо їх використати не тільки в майбутньому а й в повсякденному житті. Після вирішення задачі, я тепер розумію як таку ситуацію правильно вирішити. Також я зможу допомогти людям, адже я маю знання з кримінального права

Анна Ніколенко зазначила, що студентам необхідно розуміти вирішення подібних задач, аби вони були обачнішими як у професійному плані, так і в повсякденному житті. Коли ми вирішуємо такі задачі, ми починаємо розуміти з чим можемо стикнутися.

 

Кафедра теорії та історії держави і права в чергове довела своє вміння активізувати критичне мислення студентів економічного факультету щодо вирішення правових задач, які будуть виникати в них при здійснення професійної діяльності.

 

Олена Чомахашвілі,

доцентка кафедри теорії та історії держави і права

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook