Ректорат: перебіг навчального процесу, Дні відкритих дверей в підрозділах та посівна в навчально-дослідних господарствах

14 April 2022, 10:42
     14 квітня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене нагальним питанням життєдіяльності університету. Як зазначив ректор, одне з найголовніших завдань – завершення навчального семестру, підготовка до випусків бакалаврів та магістрів.

 

     Розпочала роботу Комісія зі встановлення збитків та надання допомоги відокремленим підрозділам – Немішаєвському фаховому коледжу та Боярській лісовій дослідній станції. Після послаблення комендантської години члени комісії продовжать роботу в Ірпінському фаховому коледжі.
     На контролі ректорату, деканатів та дирекцій надання допомоги тим співробітникам та науково-педагогічним працівникам, які цього потребують.
     Кризова ситуація спонукає до більш активної профорієнтаційної роботи. До завершення квітня на кожному факультеті та в ННІ пройдуть дні відкритих дверей, а на початку травня такий захід відбудеться на загальноуніверситетському рівні. Велика увага має бути приділена набору до магістратури, потрібно залучати випускників бакалаврату інших закладів вищої освіти.

     Про результати проміжної атестації студентів доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. 85% успішно пройшли цей етап та впевнено підходять до сесії. Решта атестацію проходять і найближчим часом всі студенти будуть атестовані. Особливо це стосується факультетів юридичного, інформаційних технологій та харчових технологій. Пояснюється дещо нижчий рівень атестації відсутністю стабільного інтернет-зв’язку, великою кількістю студентів, які проживають на тимчасово окупованих територіях чи в зонах активних бойових дій. Ярослав Рудик нагадав, що згідно з графіком сесія відбудеться з 23 травня по 5 червня. Майже три тисячі студентів завершують навчання на відповідних освітніх рівнях, наразі здійснюються всі підготовчі дії для виготовлення та видачі документів про освіту.

 

     Про організацію навчального процесу в умовах воєнного стану доповіли керівники факультетів економічного Анатолій Діброва, захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць, Рівненського фахового коледжу Ярослав Корсун, Заліщицького фахового коледжу Борис Павлюк. В їхніх доповідях акцентувалася увага на практичному навчанні, постійному контролі за відвідуваністю, особистій участі в старостатах, систематичних зустрічах зі студентством, наданні допомоги працівникам, студентам та Збройним Силам України.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша представив проект програми відзначення 124-річниці університету. Центральною подією за традицією стане проведення урочистого зібрання за участі членів вченої ради, студактиву, захисників України, почесних гостей, роботодавців тощо. Також колективи факультетів та ННІ готують низку оновлених об’єктів, які будуть презентовані 27 травня 2022 року. Передбачається, що захід відбудеться в змішаному форматі.

 

     Про перебіг весняних польових робіт доповів проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк. Він зазначив, що з урахуванням досвіду минулих років, деяку частину добрив, насіння, засобів захисту, паливно-мастильних матеріалів було закуплено заздалегідь, укладені відповідні контракти на поставку. Наразі на площах проведені закриття вологи, боронування озимих, посів зернових та зернобобових. Планується за погодних умов приступити до посівів кукурудзи, соняшнику та сої. Через російську агресію проти України ситуація з постачанням, закупівлею палива, насіння ускладнилися. На додачу до цього призупинений збут зерна минулого врожаю. За сприяння ректорату в необхідному обсязі ці проблеми були вирішені, очікується розблокування урядом відкриття кредитних ліній для залучення пільгових позик на проведення посівної кампанії. Про ситуацію в господарствах доповіли директори НДГ «Великоснітинське» Микола Журавель та Агрономічної дослідної станції Юрій Россамаха.

 

     Директор студентського містечка Сергій Стецюк проінформував про ситуацію в кампусі, необхідності проведення аварійних ремонтів та підготовки кімнат для студентів нового набору.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про участь в нараді ректорів європейських університетів наук про життя, де була висловлена підтримка Україні, нашому університету. Колеги запевнили у сприянні переносу даних, зокрема навчального порталу, в хмарне сховище. Також обговорювалися розширені можливості міжнародної дослідницької діяльності. Партнери з Варшавського університету наук про життя віднаходять можливість допомогти Немішаєвському фаховому коледжу комп'ютерною технікою, яка була викрадена російськими окупантами.

     Проректор Вадим Ткачук закцентував на скороченні видатків державного бюджету, а відповідно і бюджету університету. Нагадаємо, цьогорічний кошторис освітньої галузі уряд зменшив на 10%. І в цьому контексті надактуальним постає питання наповнення нашого спеціального фонду, потрібно змобілізувати всі сили, діяльність госпрозрахункових підрозділів та реалізувати інтелектуальний потенціал.

    У зв'язку з цим фінансово-бухгалтерська служба провела розрахунки та розробила пропозиції щодо оптимізації оплати праці. Ректорат рекомендував очільнику університету в квітні здійснити виплати в повному обсязі, а починаючи з 1 травня 2022 року при нарахуванні заробітної плати врахувати секвестрування бюджету. Окрім того припиняється будь-яке преміювання.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський запропонував подовжити терміни проведення олімпіади для вступу в університет до 15 травня, що було підтверджено ректоратом. Загальноуніверситетський день відкритих дверей пройде 5 травня о 13 годині, на якому, зокрема, будуть презентовані затверджені правила прийому до закладів вищої освіти в умовах воєнного стану.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook