Викладачі та аспіранти кафедри фінансів взяли участь у Всеукраїнському форумі «Фінансова грамотність»

19 February 2022, 10:32
     17 лютого 2022 р. викладачі та аспіранти кафедри фінансів, на чолі із завідувачем кафедри Надією Давиденко, взяли активну участь у Всеукраїнському форумі «Фінансова грамотність». Даний форум організований освітньою платформою «4PEOPLE» з метою обговорення найефективніших практик з підвищення фінансової інклюзії населення, оцінки досвіду викладання фінансової грамотності у закладах освіти, зосередження уваги на формуванні підприємницьких навичок у студентів, підвищення рівня фінансової грамотності освітян.
      У форумі взяли участь фахівці в галузі вищої освіти та підвищення якості у загальноосвітніх навчальних закладах, також експерти: з бізнес-економіки та підприємництва, ринку криптовалют та технології блокчейн, із стратегічного розвитку ОТГ Програми U-LEAD з Європою, із питань інвестування на фінансових ринках.


    Питання фінансової грамотності та підприємливості як основних ключових компетентностей Нової української школи. Досвід викладання фінансової грамотності у загальноосвітніх навчальних закладах та розвиток підприємливого середовища на рівні директорів, заступників, вчителів та учнів розповів Віталій Паздрій, к.е.н., доцент кафедри бізнес-економіки та підприємництва КНЕУ ім. В. Гетьмана, генеральний директор Компанії Інтелектуальних Технологій.
    В свою чергу, Віктор Тиркало президент ВГО «Ліга розвитку науки», директор програм МВА, консультант з розвитку малого та середнього бізнесу, проектний менеджер, експерт з стратегічного розвитку ОТГ Програми U-LEAD з Європою, засновник Української школи Бізнесу «НАШЕ» поділився досвідом Фінтех, а саме сучасними фінансово-економічними рішення у фінансовому обслуговуванні громадян. Зазначивши, що на сьогоднішній день в закладах вищої освіти необхідна digital – трансформація системи освіти в сфері фінансових технологій та фінансових інноваційних рішень. «EduFinTech – нова ера професійної освіти» - зазначив спікер.



   Експерт ринку криптовалют та технології блокчейн, консультант по інвестуванню, розпорядник криптовалютного трастового фонду, член Ради фонду директорів NEM (Сінгапур) Антон Босєнко розповів про розвиток, закономірності функціонування ринку криптовалют, а також зупинився на перевагах та недоліках криптовалюти. Зазначивши що Україна займає перші сходинки в усіляких рейтингах щодо використання криптовалют, є світовим «Хабом» розробників blockchane - технологій, тому що у нас потужний IT – сектор. Наголосивши, що інвестування в криптовалюту є самим ризиковим на сьогоднішній день і для цього потрібні спеціальні знання щодо функціонування криптовалюти а також з кібербезпеки. Дану тематику продовжила Галина Танащук, експерт із питань інвестування на фінансових ринках, яка має 10 років практичного досвіду у великих міжнародних компаніях-лідерах ринку. Розповіла про інноваційні фінансові технології, новітні форми інвестування, криптовалюту як фінансовий актив для інвестування. Спікер запропонувала учасникам форуму власні освітні проекти щодо освоєння знань з криптовалюти, а також надання практичних консультацій по інвестуванні у фінансові інструменти в Україні та за її межами.

    На завершення форуму, Олена Чайковська, декан факультету дистанційного навчання КНУКІМ, віце-президент ВГО «УАФІТ» провела опитування щодо серед учасників по фінансової грамотності. Спілкування в даному форматі було досить корисним і пізнавальним для учасників форуму, була можливість поспілкуватись з кращими спікерами корпоративного, освітнього, державного секторів економіки, професіоналами різних галузей, поділитися ідеями, обмінятись контактами, налагодити активний нетворкінг.
 
Наталія Шевченко,
доцент кафедри фінансів

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook