У НУБіП України розпочато цикл майстер-класів зі створення відеозаписів лабораторних і практичних робіт

11 February 2022, 11:00
     Потреба у створенні відеозаписів навчальних матеріалів для лабораторних робіт є особливо актуальною під час дистанційного навчання. Саме тому керівництво університету звертає велику увагу на організацію цього процесу: призначені відповідальні від факультетів, інститутів, створюються міжфакультетські відеостудії, запущено тендерну процедуру для закупівлі обладнання для зйомки та монтажу, і нарешті, під патронатом навчального відділу заплановано цикл майстер-класів для НПП та відповідальних зі створення та використання відеоматеріалів для лабораторних робіт під час дистанційного і змішаного навчання.

     Відкрив роботу майстер-класу проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, який висловив бачення керівництва щодо роботи відповідальних осіб та наголосив на необхідності забезпечення студентів університету сучасними навчальними матеріалами.

     Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова познайомила присутніх з типами відеоресурсів, детальніше розкрила процедуру створення та розміщення відеоматеріалів у електронному освітньому середовищі та зосередила основну увагу на трьох типах навчального відеоконтенту для лабораторних робіт – скрінкасті, натурному відеозаписі та студійному відеозаписі.
     Керівник центру дистанційних технологій навчання Максим Мокрієв у своєму виступі зосередив увагу на технічних та програмних інструментах для розміщення відеоматеріалів на платформах та їх інтеграції у електронні навчальні курси на порталі Elearn.

     Керівник відеостудії факультету інформаційних технологій Андрій Петлицький продемонстрував технічні аспекти роботи у відеоредакторі та надав рекомендації стосовно натурного та студійного відеозапису.

     Відповідальні від факультетів активно включилися у дискусію щодо озвучених питань, а також поставили інші запитання, до відповідей на які долучився начальник навчального відділу Ярослав Рудик.
     Навчальний відділ та організатори майстер-класу дякують усім учасникам за конструктивну роботу та широкий спектр питань, які були озвучені та розглянуті під час дискусії! Бажаємо творчих успіхів та до нових зустрічей!

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій
Ярослав Рудик,
начальник навчального відділу

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook