Агробіологічний факультет посилює співпрацю з Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина)

December 10, 2021

 

У рамках програми міжнародної мобільності Erasmus+ КА 107 доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води  Ольга Кравченко проходила стажування в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф.

Протягом стажування Ольга Олександрівна прочитала для німецьких студентів лекції на тему: «Biological assessment of water quality» та «Bioassay: An important tool for evaluating water safety». На жаль, глобальна пандемія внесла свої корективи, і лекції довелося читати онлайн. Разом з тим, слід відмітити зацікавленість студентів проблемами якості води та активне обговорення даної тематики.

Також у рамках стажування під керівництвом завідувача кафедри вирощування та переробки рослинної продукції проф. Сметанської І.М.   (до речі, випускниці НУБіП) була проведена ціла серія експериментів у лабораторіях Університету за темою: «Identification of systemic immunity in plants induced by chelated compounds».

Однією із важливих складових стажування доцента О. Кравченко було складання програми проходження  практики у відповідності до програми DAAD «Studienreisen», в рамках якої 15 кращих студентів 2-6 курсів агробіологічного факультету спеціальностей «Агрономія» та «Садівництво та виноградарство» зможуть у наступному році пройти навчальну практику у лабораторіях вирощування та переробки рослинницької продукції в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина), а також більше ознайомитися науковим та культурним життям Німеччини та потоваришувати з німецькими студентами.

Отже, хотілося би подякувати керівництву НУБіП та Університету прикладних наук Вайнштефан (Німеччина), і зокрема проф. Сметанській Ірині  за надану можливість пройти наукове стажування, незважаючи на  світову пандемію.

Сподіваємося, що наша співпраця буде продовжуватися й надалі, і втілиться в подальші спільні дослідження і публікації, а студенти агробіологічного факультету зможуть проходити практику в одному із найкращих Університетів Наук про життя .

Ольга Кравченко,

доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook