Лабораторні заняття з дисципліни «Агрофізика» для студентів-агрономів: формуємо цінні фахові навички

15 вересня 2021 року
     Для забезпечення формування фахівців під час навчання за спеціальністю «Агрономія», важливо, щоб у навчальному процесі розглядалися і завдання, спрямовані на збереження родючості ґрунтів, їх захист від ерозії та агрономічно найбільш важливі фізичні показники, за якими агробіологи визначають стан здоров’я ґрунту та його придатності до сільськогосподарського використання. Ці завдання покликана виконувати дисципліна «Агрофізика».

  

  

     Під час проведення лабораторних занять із цієї дисципліни під керівництвом доцентів кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули, кандидатів с.-г. наук Валерія Григоровича Носенка та Михайла Федоровича Бережняка студенти мали можливості детально ознайомитись із тими фізичними властивостями ґрунтів, які є визначальними для формування продуктивності ґрунту, та тих, які найбільше піддаються деградації унаслідок водної та вітрової ерозії ґрунтів. Студенти розглянули заходи їх охорони та відтворення родючості, а також вивчили методики визначення цих важливих показників ґрунтів.

     Без сумніву, важливі навички студенти мають закріплювати на практиці, тому навчання відбувалося не лише у лабораторії, а й у польових умовах. Під керівництвом викладачів студенти здійснили опис та обстеження еродованих ґрунтів, відібрали згідно з методикою зразки для подальшого аналізу у лабораторії.

  


Валерій Носенко, Михайло Бережняк,
доценти кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів
ім. проф. М.К. Шикули

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook