Наукова бібліотека налагоджує міжнародну співпрацю

15 липня 2021 року

    13 липня 2021 р. Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки відвідала з робочим візитом бібліотеку Пенсильванського державного університету (Penn State University Libraries).

     Під час зустрічі Марк Матсон, керівник глобальних ініціативних взаємодій та міжнародної співпраці детально розповів про ресурси бібліотеки (традиційні та електронні) та ознайомив з роботою окремих підрозділів бібліотеки.

    Загалом, книгозбірня Пенсильванського державного університету складається з центальної бібліотеки, що знаходиться на території кампусу та 32 відділень у 22 інших локаціях штату Пенсильванія. Бібліотечний фонд містить 6 млн. примірників видань, штат бібліотеки складається із 576 працівників, із них 20 осіб працюють у відділенні рідкісних і цінних видань. Приємно було побачити в одному із читальних залів книги видатних українських письменників та поетів.

     До послуг користувачів є комфортні читальні зали, з відкритим доступом до книг, періодичних видань, відеотеки з сучасними фільмами, а також сучасні комфортні місця для роботи як індивідуально, так і в складі групи з вільним доступом до необхідного комп’ютерного обладнання та Інтернету.

     Окрім цього, саме у бібліотеці розміщені кімнати з 3D принтерами та віртуальною реальністю для студентів університету.

      А ще найближчим часом тут відкриється кімната з сучасним обладнанням, де студенти і викладачі зможуть записувати та знімати на відео зустрічі, бесіди натисканням лише однієї кнопки.

     Однак пандемія COVID-19 внесли свої корективи у роботу цієї книгозбірні, адже всі студенти університету наразі поки що навчаються онлайн, а тому користуються послугами бібліотеки дистанційно. А для тих, хто все таки бажає і може відвідати бібліотеку очно, на вході чергує віртуальний бібліотекар, який з екрану монітору дистанційно допомагає відвідувачам у пошуці необхідної інформації та спрямовує до потрібного відділення чи читальної зали.

      У ході зустрічі також домовились про продовження спілкування та співпрацю, адже досвід роботи такої потужної бібліотеки є надзвичайно корисним та необхідним сьогодні.

     Після знайомства з бібліотекою, Марк Матсон провів екскурсію кампусом університету, а саме найвідомішими та найулюбленішими місцями студентів та гостей університету.

     Слід відзначити, що ця подія стала можливою завдяки підтримці керівництва університету, особливу подяку хочу висловити проректору Вадиму Ткачуку за допомогу в організації зустрічі.

Тетяна Кіщак,
директорка наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook