Дистанційно, але разом: чергова щотижнева онлайнова нарада гуманітаріїв

16 квітня 2020 року
     Чергова щотижнева онлайнова адміннарада гуманітарно-педагогічного факультету за головування декана Василя Шинкарука відбулася 14 квітня 2020 року.

     На порядку денному адміністративної наради, участь у якій взяли всі заступники декана і завідувачі кафедр факультету, з-поміж багатьох актуальних питань основну увагу було зосереджено на таких, як моніторинг якості проведення навчальних занять, оплата за навчання, підготовка до проведення літньої заліково-екзаменаційної сесії.

     Розпочинаючи нараду декан факультету Василь Шинкарук наголосив на тому, що потрібно неухильно дотримуватися всіх розпоряджень та наказів ректора НУБіП України щодо самоізоляції в умовах пандемії. Василь Дмитрович підкреслив, що карантин ‒ це не канікули для студентів і не відпустка для викладачів, а тільки зовнішня зміна умов праці і навчання, тому освітній процес повинен бути ефективним і тривати згідно із затвердженим розкладом, а студенти опановувати навчальний матеріал відповідно до навчальних програм дисциплін. Це стосується як студентів денної, так і заочної форм навчання. Крім того, декан зауважив, що додаткової уваги потребують студенти-іноземці, давши завдання завідувачам кафедр узяти це питання під особистий контроль.

     Василь Дмитрович також нагадав, що ректор затвердив «Тимчасовий порядок проведення літньої екзаменаційної сесії 2019/2020 навчального року у студентів НУБіП України в умовах карантину» та «Тимчасовий порядок проведення практичного навчання у весняному семестрі 2019/2020 навчального року студентів НУБіП України в умовах карантину», з якими повинні ознайомитися і викладачі, і студенти та неухильно дотримуватися. Для цього треба знати, чи всі студенти факультету мають можливість використовувати і які саме електронні ресурси для дистанційного навчання і складання сесії, що забезпечить чітку, прозору, зрозумілу систему автентифікації учасників цього процесу. Володіння такою інформацією важливе, адже за результатами моніторингу деканату, в окремих студентів виникають труднощі з використанням таких ресурсів.

    Першорядним також є і питання профорієнтаційної роботи, оберти якої не можна збавляти навіть в умовах карантину. Тому варто активізувати поширення інформації про спеціальності факультету в соціальних мережах, організовувати онлайнбесіди, залучати студентів до проведення профорієнтації. Крім того, сторінки кафедр, а особливо випускових, потрібно щодня наповнювати цікавою інформацією для абітурієнтів, бо саме тепер, в умовах карантину, заклади вищої освіти конкурують, змагаються у віртуальному просторі, адже випускники шкіл мають більше часу, щоб пізнавати університети, порівнюючи, наприклад, можливості дистанційного навчання, його форми, цікавинки тощо.

     У полі зору керівного складу факультету були й кадрові питання, зокрема конкурсу на заміщення вакантних посад працівників факультету.

    Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук привітав кафедру психології і кафедру міжнародних відносин і суспільних наук з призовими місцями, які завоювали наші студентки на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт ‒ Софія Сальник з «Історії та археології» та Анастасія Змага з «Педагогічної і вікової психології».

     Обговорено також і підготовку до Міжнародної науково-практичної конференції, яка відбудеться 14‒15 травня 2020 року (інформаційний лист), але зважаючи на обставини, відбуватиметься в онлайрежимі.

    Завідувачі кафедр прозвітували про роботу ввіреного структурного підрозділу за минулий тиждень, поділилися досвідом дистанційного навчання, підвищення кваліфікації викладачів через різноманітні онлайнплатформи, а також окреслили плани на поточних тиждень.

     Підбиваючи підсумки, наголошено на основних напрямах діяльності факультету на тиждень: 1) щоденний контроль за онлайновим проведенням навчальних занять та активністю студентів, 2) підготовка до проведення заліково-екзаменаційної сесії в онлайнрежимі, 3) моніторинг стану здоров՚я викладачів і студентів, 4) профорієнтаційна робота.

     Безсумнівно, злагоджена робота колективу сьогодні – запорука результату та успішності факультету завтра!

Світлана Харченко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook