Карантин - не перешкода навчанню

27 березня 2020 року

    Нині в період жорсткого карантину ми всі перебуваємо в умовах соціальної ізоляції. Наші студенти чітко дотримуються вимог МОЗ та наказів ректора НУБіП.

   Проте, навіть в умовах карантину, вони продовжують ефективно навчатися та освоювати матеріал за допомогою онлайн ресурсів. Коротке опитування про навчання за межами університету проведено з студенткою факультету тваринництва та водних біоресурсів.

  • Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?

  Доброго дня! Мене звати Хінцицька Валерія, я магістр першого року навчання факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України.Наразі я знаходжусь вдома в Кіровоградській обл.

  •  Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?

   Відверто кажучи, перші дні було важко змусити себе робити щось не під безпосереднім контролем викладачів, але варто було тільки почати. Тому в цілому адаптація пройшла швидко і легко.

  • Які маєте побажання для викладачів?

    Щодо викладачів, то вони великі молодці - швиденько зреагували, налаштували онлайн платформи, підкоригували матеріали. Всі працюють у звичному режимі але з комфортом в домашніх умовах.

    Єдине на що хотілося б звернути увагу, не стільки самих викладачів, скільки адміністрації університету, це використання онлайн ресурсів для проведення занять. Ми використовуємо і Elearn, і GoogleClass, і Meet, і Zoom. Це не досить зручно.

  • Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?

    Особисто у мене на самостійне навчання йде стільки часу, що я б краще відвідувала пари. Фізично важко проводити стільки часу за ноутбуком, відчувається додаткове навантаження на очі та спину. Порівнюючи європейських студентів, які навіть на звичайних заняттях друкують конспекти за допомогою своїх ноутбуків, ми зовсім не звикли до такого формату навчання.

  • Чи вдається під час карантину займатися спортом, готуватися до олімпіади, читати книжки?

   Звичайно, тренування і книжки були в моєму списку справ на день і до карантину. Я завжди намагаюся знаходити час для цих двох улюблених справ. Крім того, в період карантину важче знайти виправдання для занять, які завжди відкладались. Тому, зараз я щаслива повернутись до малювання і вивчення іспанської.

Розмову записав І. Головецький,

кафедра конярства і бджільництва

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook