НДГ продовжують польові роботи

23 березня 2020 року
     Незважаючи на складні умови, пов’язані з карантинними заходами, життя продовжується. Навчально-дослідні господарства НУБіП України проводять активні весняно-польові роботи.

     Станом на 23 березня у Великоснітинському НДГ ім. О.В.Музиченка повністю з закрили вологу на площі 1564 га (100%), внесли мінеральні добрива під озимий ячмінь на всій площі посівів 179 га з розрахунку 150 кг/га та підживили багаторічні трави на площі 60 га по 100 кг/га, продовжують підживлювати озиму пшеницю. Уже підживлено 450 га посівних площ (50%), внесено 63 т селітри по 150 кг/га. Щоб не втратити дорогоцінний азот, в комплексі з агрегатом, що вносить добрива, працює ротаційна борона, що заробляє добрива в грунт та руйнує поверхневу кірку. Також в цьому НДГ посіяно 30 га вівса з одночасним внесенням добрив – 100 кг/га селітри, та відремонтовано минулорічні посіви люцерни 100% до плану.

  

     Агрономічна дослідна станція проводить роботи як на господарських землях, так і на ННВП «Дослідне поле». 100% закрита волога на площі 480 га, в тому числі і на Дослідному полі. Повністю підживлено посіви озимого ячменю та багаторічні трави, продовжується підживлення озимої пшениці. Всього підживлено 150 га пшениці, внесено 30 т аміачної селітри з розрахунку 200 кг/га. На ННВП «Дослідне поле» посіяно ярий ячмінь (2,04 га), горох (0,8 га), яра пшениця (1,76 га) (кафедра землеробства та гербології, завідувач кафедри професор Семен Танчик), ячмінь та яра пшениця (1,7 га) (кафедра рослинництва, завідувач кафедри професор Світлана Каленська), продовжується посів гороху та однорічних трав.

     НДГ «Ворзель» виконав підживлення посівів озимої пшениці 100% посівних площ та 10 га посівів озимого жита (25%). Також закрита волога на 100% площ. Підготовлено до посіву насіння люцерни на площу 20 га.
     Ніжинський агротехнічний інститут завершив підживлення озимої пшениці на площі 180 га. Внесено КАС 32 з розрахунку 200 л/га. Продовжуються роботи по підготовці грунту під посів ярих культур.
     У Немішаєвському агротехнічному коледжі закрита волога на 100% площ та повністю внесені добрива на озимій пшениці на площі 200 га, продовжується підживлення інших озимих зернових культур. Підготовлено до посіву насіння люцерни на площу 20 га.

     Польові роботи в НДГ тривають.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
і навчально-виробничої практики

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook