Розпочала роботу Школа лідерства НУБіП України – 2020

6 березня 2020 року

 

5 березня 2020 року відповідно до попередньо проведеного відбору серед найкращих представників студентів і аспіратнів відбулося урочисте засідання і відкриття Школи лідерства Національного університету біоресурсів і природокористування України – 2020.

     Урочисте засідання Школи лідерства НУБіП України – 2020 урочисто відкрив ректор університету Станіслав Миколайович Ніколаєнко, який привітав майбутніх лідерів та відзначив важливість зробленого студентами й аспірантами вибору, а також наголосив, що сучасні соціально-економічні процеси в суспільстві пред’являють підвищені вимоги до якостей фахівців таких важливих галузей, як управлінська, економічна, науково-педагогічна, педагогічна, юридична, психологічна тощо. Серед якостей, які забезпечують успішність роботи з людьми критично необхідними є лідерські. Станіслав Миколайович вказав на наявність таких основних варіантів лідерських стилів: авторитарний, врівноважений, демократичний, командний тощо. Всі вони мають бути опановані майбутніми фахівцями. У своєму виступі ректор поділився досвідом реалізації попереднього проекту та зазначив, що «Школа лідерства НУБіП України – 2020» буде підсилена перманентними практичними зайняттями у групах, інтерактивними завданнями та побудовою управлінських моделей.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Кваша Сергій Миколайович у своєму виступі також привітав фіналістів конкурсного відбору та звернув увагу, що в результаті проекту майбутні лідери опанують такі важливі здібності як: гнучкість в управлінні людьми, здібність до визначення і структуризації власної роботи і роботи підлеглих, що спрямовано на досягнення загальної мети, створення у групі консенсусу, атмосфери співробітництва, відношень взаємної довіри, поваги, взаєморозуміння, прихильності до однієї ідеї, тощо.

  

     В результаті конкурсного відбору комісією було обрано 56 найбільш активних та талановитих студентів і аспірантів, що виявили бажання опанувати надзвичайно важливі для успішного фахівця лідерські якості. Майбутніх лідерів розподілили на чотири групи, за кожною з яких закріпили кураторів: завідувача кафедри філософії Інну Миколаївну Савицьку, доцента кафедри філософії Аллу Григорівну Кравченко, доцента кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства Євгенія Вікторовича Шульгу, доцента кафедри педагогіки Олександра Михайловича Прохорчука. А координатором роботи кураторів Школи – голову Спілки молодих вчених Марину Владиславівну Галат.

     А насамкінець отримали і перше командне завдання. Так, потрібно було визначити за певними критеріями дві номінації від слухачів Школи молодих лідерів - Містера і Міс НУБіП України. З цим завданням вони впорались, а фіналістами на конкурсі "Краса НУБіП України" від слухачів Школи лідерства стали: Дарья Салімоненко і Дмитрик Михайло.

     Студенти й аспіранти уважно слухали, задавали питання та жваво дискутували.

Вітаємо учасників Школи лідерства та бажаємо успіхів у реалізації проекту!

Євгеній Шульга, Олександр Прохорчук, Марина Галат

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook