СПІВПРАЦЯ З ВАРШАВСЬКИМ УНІВЕРСИТЕТОМ НАУК ПРО ЖИТТЯ (SGGW) В РАМКАХ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ UNESCO – СТАЖУВАННЯ ДОЦЕНТА КАФЕДРИ МАРКЕТИНГУ ТА МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ РЯБЧИК АЛЛИ ВОЛОДИМИРІВНИ

4 листопада 2019 року

    Доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі факультету аграрного менеджменту Алла Володимирівна Рябчик з 1 по 31 жовтня проходила наукове стажування у Варшавському університеті наук про життя (Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Польща) в рамках участі у проекті Польського національного комітету у справах ЮНЕСКО. Стажування відбулося на факультеті економічних наук під керівництвом доктора кафедри Європейської політики та маркетингу Даріуша Стжебіцького та координатора програми ЮНЕСКО, професора Агати Малак-Равліковської.

     Програма стажування включала проведення наукових досліджень з актуальних питань маркетингу та Інтернет-маркетингу за темою: «Інтернет-маркетингові технології в аграрному секторі» (на прикладі Польщі). Також програма передбачала вивчення науково-педагогічної та освітньої діяльності, та набуття практичного досвіду польських колег.

     Алла Володимирівна Рябчик під час стажування у Варшавському університеті наук про життя мала можливість зустрітися, активно співпрацювати та обмінюватися досвідом з багатьма науковцями, зокрема:
     - проф., доктором Агатою Малак-Равліковською (заступник декана з міжнародних науково-дослідних проектів);
     - проф., доктором Jaroslaw Golebiewski (директор Інституту економіки та фінансів);
     - доктором Даріушем Стжебіцьким (кафедра Європейської політики та маркетингу, відділ ринкового аналізу);
     - доктором Сергієм Заболотним (кафедра фінансів, відділ бухгалтерського обліку);
     - проф., доктором Joanna Szwacka-Mokrzycka (кафедра Європейської політики та маркетингу, завідувач кафедри);
     - доктором Mariusz Grębowiec (кафедра Європейської політики та маркетингу, відділ маркетингу);
     - доктором Віолеттою Бієнковська-Голаса (кафедра економічної освіти, зв'язку та консультування);
     - проф., доктором Тадеушем Бажко (Інститут економічних наук, Польська Академія Наук);
     - к.техн.наук, доцентом Тарасом Гуцол (проректор з науково-педагогічної і виховної роботи Подільського державного аграрно-технічного університету, Кам’янець-Подільський, Україна);
   - к.е.н., доцентом Олегом Кучер (заступник декана економічного факультету Подільського державного аграрно-технічного університету, Кам’янець-Подільський, Україна).
    В результаті зустрічей Алла Володимирівна ознайомилася з історією, структурою, науково-дослідницькою та освітньою діяльністю Варшавського університету наук про життя, а також отримала консультації з питань наукового дослідження.

     Під час стажування Рябчик А.В. відвідала Головну наукову бібліотеку Варшавського університету наук про життя – Wladyslaw Grabsky Main Library, де ознайомилася з інформаційним забезпеченням та доступними послугами для студентів і викладачів університету.
     Алла Володимирівна мала унікальну нагоду відвідати свято інавгурації факультету економічних наук «Inauguracja Roku Akademickiego 2019/2020» 2 жовтня 2019 року у Кришталевій залі Варшавського університету наук про життя. Побувати на захисті дисертації «Професійна діяльність інвалідів Мазовецького воєводства», 22 жовтня 2019 р., SGGW. Відвідати лекційні та практичні заняття з дисциплін: «Маркетинг», «Інтернет-маркетинг», «Маркетинг в агробізнесі», «Психологія реклами». Також прийняти участь у науково-практичних конференціях та семінарах, зокрема:

  • конференції «Польська та російська економіка перед викликами промислової революції 4.0», Наукова конференція економістів Польської академії наук та Російської академії наук, 16-17 жовтня 2019 р.;
  •  семінарі «Точне землеробство - можливості застосування» лекція проф. IERiGŻ-PIB Julian Krzyżanowski, 18 жовтня 2019 р., Варшавський університет наук про життя (SGGW);
  •  семінарі «Традиція та виклики наук про управління», лекція проф. Агати Остін, 22 жовтня 2019 р., Центр управління інноваціями та трансферу технологій Варшавського технологічного університету.

   

 За період стажування Рябчик А.В. проаналізувала навчальні програми для бакалаврів та магістрів з напряму Європейська політика та маркетинг, Маркетинг, Інтернет-маркетинг, Маркетинг в агробізнесі, Аналіз ринку, Дослідження ринку, Агробізнес - секторний аналіз, Економіка та організація виробництва, Психологія реклами, Продовольча реклама.
     Під час стажування Алла Володимирівна Рябчик розглянула теоретичні аспекти Інтернет-маркетингових технологій та методичні і практичні підходи, що використовуються в Польському аграрному секторі для представлення підприємств та продукції в мережі Інтернет; дослідила сучасний стан аграрного сектора Польщі; розглянула умови впровадження та механізми використання Інтернет-маркетингових технологій в аграрному секторі; вивчила особливості і тенденції розвитку Інтернет-маркетингових технологій. Також визначила можливості використання польського досвіду впровадження та розвитку Інтернет-маркетингових технологій в аграрному секторі України.

     У результаті активної співпраці з науковцями-викладачами Варшавського університету наук про життя доцентом Рябчик А.В. було зібрано інформацію для наукових публікацій, підготовлено до друку наукові статі, досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з польськими колегами – проведення спільних польсько-українських наукових досліджень та здійснення спільних наукових публікацій.
     Стажування у Варшавському університеті наук про життя було надзвичайно інформативним та корисним для майбутньої науково-дослідної та науково-педагогічної діяльності Рябчик Алли Володимирівни.

     Координатор Програми UNESCO професор, доктор Агата Малак-Равліковська та науковий керівник доктор Даріуш Стжебіцький дали високу позитивну оцінку проведеній науково-дослідній роботі і стажуванню в цілому Алли Володимирівни у Варшавському університеті наук про життя та висловили зацікавленість у зміцненні співпраці з НУБіП України.
       За результатами успішного проходження стажування Алла Володимирівна Рябчик отримала сертифікат.

 

Руслан Іванович Буряк,
завідувач кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі
Олена Вікторівна Четверик,
доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook