Ірпінський економічний коледж продовжує традицію проведення виїзних занять в умовах виробництва

8 жовтня 2019 року
     Сучасний ринок праці потребує не тільки глибоких теоретичних знань, а й здатності застосовувати їх у нестандартних життєвих і виробничих умовах, що є особливо актуальним у підготовці майбутніх спеціалістів. Саме з метою розширення практичних вмінь студентів циклова комісія маркетингу і торгівлі продовжує традицію проведення виїзних занять в умовах виробництва, які допомагають студентам конкретизувати набуті знання й отримати нові, посилити інтерес до обраної професії, розвивати вміння розуміти суспільні та економічні явища і процеси, а також викликають певні чуттєві враження.

     Протягом останнього періоду в рамках навчального процесу з дисципліни «Товарознавство (продовольчі товари)» викладачі фахових дисциплін к.е.н. Вдович В.Г. та к.с-г.н. Поцелуйко М.П. організовали виїзне заняття – екскурсію для студентів групи 305(210)-Т спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» в умовах ПрАТ «Київський маргариновий завод» групи компаній «Олком», одного з провідних виробників інгредієнтів для харчової та кондитерської промисловості. 

     Здобувачі освіти і викладачі коледжу мали можливість познайомитися з історією виникнення підприємства, основними видами діяльності, з особливостями технологій та стадіями виробництва маргаринів і харчових жирів, шляхами розвитку та досягнення успіху підприємством, яке нещодавно першим в Україні запровадило прогресивні технології модифікації жирів і почало випускати спеціалізовані жири без трансізомерів або з низьким вмістом трансізомерів жирних кислот – продукти low-trans за стандартами ЄС і США. 

     Не менш змістовним і цікавим було і виїзне заняття – екскурсія до науково-виробничого сільськогосподарського підприємства «Бестер», що розташоване в Канівському водосховищі.
     НВСП «Бестер» спеціалізується на вирощуванні риби від ікри до ікри, тобто з повним циклом. Це одна з небагатьох аквафірм, що має власні потужності для вирощування риб сімейства осетрових та виробництва чорної ікри.

Изображение

     Головний рибовод підприємства цікаво, лаконічно, на високому професійному рівні розповів про історію заснування, становлення та діяльність підприємства, сучасний стан його розвитку та перспективні можливості. Рухаючись від садка до садка, учасники екскурсії мали чудову нагоду побачити на власні очі всі етапи вирощування осетрових риб – від малесенького малька до дорослої особини. Учасників екскурсії вразило велике розмаїття осетрових, а саме: стерлядь, білуга, бестер, сибірський та руський осетри. Найбільші особини мають вагу до 40 кг.

  

     Здобувачі освіти під час заняття – екскурсії ознайомилися також з основними способами і етапами виробництва одного з найцінніших видів рибної продукції – ікри з осетрових риб, вимогами до етапів отримання її та якості готової продукції.
     Отримані студентами нові знання, унікальна можливість на власні очі побачити, як відбувається виробництво в умовах сучасних високотехнологічних підприємств поповнюють базу необхідних компетенцій, посилюють практичну та професійно-орієнтаційну спрямованість освітньо-виховного процесу підготовки фахівців за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

     Проведення екскурсій, практичних занять та лекцій на підприємствах сприяє також зміцненню ланцюжка наука-освіта-виробництво й підвищує рівень конкурентоспроможності випускників коледжу.

Ірина Вінник,
голова циклової комісії маркетингу і торгівлі
Ірпінського економічного коледжу
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook