Центр франкофонної освіти і культури: Рік французької мови завершується, а вивчення мови триватиме

12 вересня 2019 року
     В Україні пройшов Рік французької мови. У нашому університеті він ознаменувався створенням Центру франкофонної освіти і культури, на базі якого вже відбулась низка цікавих заходів.

     З метою підведення підсумків і офіційного закриття року Року французької мови в НУБіП України 11 вересня 2019 року на базі гуманітарно-педагогічного факультету відбувся міжнародний семінар «Сучасна міжкультурна комунікація у світлі франкофонії: виклики та можливості» за участі Оділь Рембер, викладача французької мови як іноземної College Royal Holloway Лондонського університету.

     Тематика семінару викликала зацікавленість як у викладачів, так і у студентів. З вітальним словом до учасників семінару звернувся заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Ігор Михайлович Буцик. Пані Рембер закликала студентську аудиторію вивчати іноземні мови, не боятись труднощів, бути відкритими для міжкультурного спілкування, адже ми живемо в глобалізованому світі. Вивчаючи іноземну мову, людина не тільки створює підгрунтя для професійної кар’єри, але й розвиває себе. Прикладом може бути її власне життя і професійна діяльність – француженка за походженням, вона працює в Лондонському університеті.

     Питання студентів, які були присутні в аудиторії, стосувались багатьох аспектів міжкультурної комунікації – від особливостей ментальності і мовної особистості представників різних мов і культур до власного досвіду пані Рембер у вивченні іноземних мов. До речі, як питання, так і виступи з обміну думками висловлювались різними мовами – французькою, англійською, українською – що створювало невимушену атмосферу. І все всім було зрозумілим!

     Зі свого боку, студенти під керівництвом старшого викладача кафедри іноземної філології і перекладу Наталії Анатоліївни Рудницької пригадали, яким багатим на події був Рік французької мови: відкриття Центру, ярмарка вакансій, зустріч з послом Франції, цікаві екскурсії, перемога гуртка в університетському конкурсі. На підтвердження вони продемонстрували відеоролик, створений у межах проекту «А ще я вивчаю французьку!».

     Наостанок учасники семінару вирішили: Рік французької мови завершується, але вивчення французької мови не припиняється!

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook