В музеї Шевченка «Хата на Пріорці» при підтримці ректорату НУБіП відкрито відновлену Тарасову криницю

22 травня 2019 року
     У літературно-меморіальному будинку-музеї Шевченка «Хата на Пріорці» відбулось відкриття відновленої Тарасової криниці та упорядкованої території саду. Подія приурочена до Дня пам`яті Тараса Шевченка, який традиційно відзначається 22 травня — в день, коли поета перепоховали в Каневі на Чернечій горі.

     Ініціатор заходу, голова наглядової ради НУБіП, засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко висловив подяку за активну участь у реалізації чергового Шевченківського проекту ректору НУБіП Станіславу Ніколаєнку, Фонду Руслана Голуба та підприємцю Олегу Герасимчуку.

Ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко та засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко

     «Для нас важливо, щоб місця, пов`язані з життям великих українців, були відвідуваними та використовувались для пропагування українського світу. Ми вже давно допомагаємо Шевченківському Києву. Допомагали будинку Шевченка, що на Майдані; встановили пам’ятний знак у Києво-Печерській Лаврі, а нині опікуємося місцем, де він жив протягом двох тижнів під час свого останнього приїзду до України в 1859 році. Наша команда вирішила максимально відтворити вигляд території за часу, коли тут жив Тарас. Коли розпочали відновлювати криницю - зрозуміли, що це зовсім не легка справа, оскільки час плине, клімат змінюється, вода йде вглиб. Тож аби дістатися води, нам довелося поглибити криницю на 10 метрів. Також ми оновлюємо фруктовий сад, облаштовуємо територію - щоб усі бажаючі могли на природі послухати лекції про Т.Шевченка та скуштувати фруктів і води з його саду».

     Захід також відвідали Народні артистки України Наталя Сумська та Жанна Боднарук. Серед гостей також були відомий вчений-шевченкознавець Сергій Гальченко, декан юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Іван Гриценко та директор Національної бібліотеки для дітей України Алла Гордієнко.

За матеріалами порталу "Рідна країна"

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook