Збори трудового колективу факультету тваринництва та водних біоресурсів: щоб бути в лідерах потрібно бути в тренді

27 грудня 2018 року

     Сьогодні, 27 грудня відбулися збори трудового колективу факультету тваринництва та водних біоресурсів. Спочатку декан факультету Вадим Кондратюк прозвітував за пророблену колективом роботу у 2018 році та окреслив основні завдання на 2019 рік. У своїй доповіді він наголосив, що на 8 кафедрах факультету функціонує 26 навчальних, 2 проблемних науково-дослідних, 6 навчально-науково-виробничих лабораторій та 2 навчально-наукових павільйони технологічного обладнання у свинарстві та птахівництві. На факультеті зараз навчається 921 студент, у тому числі на денній формі 728 осіб. Навчальний процес забезпечують висококваліфікований професорсько-викладацький склад, який нараховує 3 академіки і член-кореспонденти НАН і НААН України та 8 академіків і член-кореспондентів інших громадських організацій, 18 докторів наук, професорів, старших наукових співробітників, 50 кандидатів наук, доцентів, старших викладачів і асистентів та 5 асистентів без наукового ступеня.
     Окремо зупинився на навчально-методичній роботі та публікаційній активності співробітників, де є ще резерви для зростання. Суттєвим доробком стало збільшення кількості атестованих ЕНК до 72%.

 

     Говорячи про науку на факультеті, то тут виконуються і державні тематики, і господоговірні, і ініціативні. Науково-інноваційна діяльність ведеться за 31 темами. Продовжується робота за грантом Еразмус+ у співпраці з іншими зарубіжними партнерами, обсяг фінансування якого близько 1 мільйона євро. На 1 бюджетну гривню зароблено у звітному році 0,55 грн. Наукові кадри на факультеті готують за 8 науковими спеціальностями. Однак кафедрам треба звернути увагу на діяльність госпрозрахункових підрозділів, заохочувати до навчання в аспірантурі та докторантурі та стимулювати здобувачів до вчасних захистів дисертацій.

     Очільник факультету зазначив, що реально, а не на папері, діють 15 угод про міжнародне співробітництво. Виховна робота проводиться інститутом наставників та в гуртожитку № 11, в якому у звітному році поліпшено соціально-побутові умови. Крім того, у першому навчальному корпусі з допомогою керівництва університету, випускників і меценатів факультету проведено ремонтні роботи у лабораторіях кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного та генетики, розведення і біотехнології тварин. Створено новий комп’ютерний клас з спеціалізованими ліцензійними програмами для розрахунку раціонів для тварин, проведено ремонт лабораторії оцінки якості кормів із закупівлею сучасного лабораторного устаткування, майже завершено ремонтні роботи у новій сучасній генетичній лабораторії. У стислі терміни вдалося зробити величезний обсяг робіт у навчально-науково-виробничій лабораторії конярства – капітальний ремонт приміщення, заміна даху, електропроводки, системи водонапування, усіх денників та облагородження території. Тепер з упевненістю можна сказати, що цей виробничий об’єкт може стати родзинкою факультету та, у певній мірі, його візитною карткою, яку не соромно показати гостям.
     У поточному році студенти факультету, як зазначив декан, у ІІ етапі Всеукраїнських студентських олімпіад з «Водних біоресурсів та аквакультури» і «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» зайняли перші місця. І дуже приємно, що згідно рішення МОН ці два етапи олімпіад 2019 року теж прийматиме наш факультет. Досягнення студенти мають і на конкурсах наукових робіт. А в університетському рейтингу спортивно-масових заходів факультет перемістився вгору і займає сьому сходинку.
     Серед здобутків декан зазначив активну профорієнтаційну роботу колективу у минулому році, збільшення набору абітурієнтів на програми підготовки бакалаврів та те, що у 2018 році на факультеті зараховано 329 студентів, з них 104 особи за умов договору. Але, як зазначив він, щоб бути першими потрібно бути завжди у тренді.

 

 

 

     Вадим Кондратюк закцентував також на необхідності проведення більш інтенсивної профорієнтаційної роботи у наступному році, хоча факультет є лідером по набору студентів у поточному році. Так, кожен викладач найближчим часом прозвітує про проведену профорієнтаційну роботу.
     Анонімне опитування випускників свідчить про високий рівень викладання фахових дисциплін на факультеті та відсутність нестатутних відносин.
     Серед основних завдань на 2019 рік у руслі виконання програми «Голосіївська ініціатива-2020» Вадим Миколайович виокремив поліпшення якості навчального процесу, посилення міжнародної діяльності та профорієнтаційної роботи, активізацію фінансово-економічної діяльності та продовження зміцнення матеріально-технічної бази факультету шляхом створення сучасних лабораторій.

     У обговоренні звіту взяли участь професор технологій виробництва молока та м’яса – Василь Костенко, доцент кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного – Дмитро Уманець, завідувач кафедри аквакультури – Надія Вовк, завідувач та доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Сергій Рубан та Микола Себа відповідно, завідувач кафедри конярства і бджільництва – Микола Повозніков, доценти кафедр технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Вікторія Мельник та гідробіології та іхтіології – Наталія Рудик-Леуська та технологій виробництва молока та м’яса – Дмитро Носевич. Усі виступаючі підтвердили позитивні зміни на факультеті, що відбулися за минулий рік і надали свої пропозиції по розвитку факультету на 2019 рік. Тож після обговорення звіт був одноголосно затверджений.


Вікторія Мельник,
голова профбюро
факультету тваринництва та водних біоресурсів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook