Науковці НУБіП активно сприяють підвищенню продуктивності корів, якості продукції в НДГ та покращенню баз практичного навчання для бакалаврів і магістрів НУБіП

13 листопада 2018 року

     08 листопада 2018 року на базі НУБіП України пройшов «Науково-практичний семінар «Ефективне ведення галузі молочного скотарства в НДГ НУБіП України у період 2018-2019 рр.».

     У роботі семінару прийняли участь науковці університету Ігор Ібатуллін, Василь Туринський, Ольга Якубчак, Ігор Ільчук, Сергій Рубан, Олександр Вальчук, Віталій Ситнік, керівництво НДГ та спеціалісти галузі тваринництва навчально-дослідних господарств НУБіП. Серед слухачів також були присутні науковці університету – Іван Чумаченко, Василь Бочков, Микола Повозніков.

     Перший проректор НУБіП України Ігор Ібатуллін відкрив роботу семінару вступним словом та відзначив позитивну динаміку розвитку НДГ за останні роки. Зокрема він зауважив, що дуже важливим показником розвитку є закупівля по тендеру 141 голови високопродуктивних нетелей та корів-первісток для відновлення поголів’я у Великоснітинському НДГ.

      Наразі у навчально-дослідних господарствах НУБіП України на посадах головних та провідних спеціалістів працюють студенти нашого університету.
     У ВП НУБіП України «Великоснітинське НДГ ім. О.В.Музиченка» магістри Олександр Конончук – головний лікар ветеринарної медицини та Дмитро Калінський – лікар ветеринарної медицини.
    ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» магістри Ігор Галицький– головний економіст, Крістіна Дімчева – головний бухгалтер, Віталій Гринчук – головний лікар ветеринарної медицини, бакалавр Владислав Азов – завідувач фермою.
     У ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» магістр Владислав Хомич – лікар ветеринарної медицини.
     Дякуємо декану факультету ветеринарної медицини Миколі Цвіліховському, декану економічного факультету Анатолію Діброві та декану факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадиму Кондратюку за застосування системи дуального навчання та надання студентам можливості отримати кваліфікацію на основі практичного навчання на виробництві.
     Начальник відділу організаційної діяльності НДГ і навчально-виробничої практики Василь Туринський, підвів підсумки роботи НДГ за 10 місяців 2018 року та обкреслив плани та завдання на 2019 рік. У цьому році заготовлено 1 301 т сіна, що на 676 т більше у порівнянні із минулим роком. Загальне виробництво сінажу та силосу досягло позначки 21 982 т, що перевищує показник минулого року на 7 737 т. Надій на одну фуражну корову за 10 місяців поточного року становить 5 148 кг. До кінця року планується досягти показника 6 000 кг на одну фуражну корову.

 

     Завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, професор Ольга Якубчак, у своїй доповіді розкрила тему «Невідповідності під час отримання молока належної якості».

   Доцент кафедри годівлі тварин та технології кормів імені Павла Дмитровича Пшеничного Ігор Ільчук доповів на тему «Особливості годівлі високопродуктивних корів молочного напрямку продуктивності».

 

     В.о. завідувача кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Сергій Рубан розповів про «Сучасні методи селекції молочної худоби», зокрема щодо використання сортованої за статтю (сексованої) сперми для осіменіння телиць.

    Завідувач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Олександр Вальчук ознайомив керівництво та спеціалістів НДГ із комп’ютерною програмою керування стадом.

 

     Доцент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи Віталій Ситнік доповів на тему «Управління епізоотичними процесами при лейкозі та туберкульозі великої рогатої худоби».

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
і навчально-виробничої практики

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook