Музей історії дипломатичної служби – перлина практичної підготовки студентів-міжнародників

7 липня 2018 року

     Заключним акордом навчальної практики студентів-міжнародників НУБіП стало довгоочікуване знайомство із, без перебільшення, скарбами музею історії дипломатичної служби України.

     Вперше він відкрив свої двері у переддень професійного свята української дипломатії до її сторічного ювілею: 22 грудня 1917 року в Українській Народній Республіці було утворено секретарство міжнародних справ. Цій сторінці історії та її визначним особистостям на ниві дипломатії присвячено кілька стендів із старими фотокартками і документами.
     Презентацію експонатів музею із знанням матеріалу і професійним поглядом на події минулого та сьогодення української зовнішньої політики для нас провела в.о. начальника відділу державного архіву МЗС України Лариса Дягтьорьова.

 

    Взагалі історія української зовнішньополітичної служби вимагає якнайскорішої популяризації, насамперед серед самих українців, адже нерідко ми, знаючи до певної міри історію та традиції зарубіжних дипломатичних шкіл, не маємо повного уявлення власних «університетів», що їх на своєму шляху долала наша рідна вітчизняна дипломатія. Такі слова і заклик «крихта по крихті відродити дипломатичне минуле України» свого часу сказав міністр закордонних справ нашої держави Анатолій Зленко на церемонії відкриття Музею історії української дипломатичної служби.

 

     Сподіваємось повернутись до музею, що нині міститься в одній з кімнат будинку на Михайлівській площі, коли його буде остаточно сформовано й наповнено величезною кількістю експонатів, які поки що чекають своєї черги бути презентованими широкому професійному й громадському загалу.

 

     Краєзнавча практика дала можливість критично оцінити історичне минуле, провести аналогії із сьогоденням та зробити власні прогностичні оцінки на майбутнє, і (що надзвичайно важливо) все це в контексті завдань, які стоять перед майбутніми міжнародниками, дипломатами своєї країни.
     І можемо з приємністю констатувати: річне планове навчальне навантаження бакалаврами-міжнародниками повністю виконано, причому здебільшого з високими та прийнятними результатами, що своєрідним заключним акордом підтвердила й ця «краєзнавча сесія».

Юлія Маршак,
студентка,
Сергій Асатуров,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook