Навчально-науковий центр виховної роботи і соціального розвитку

Всеукраїнський Рекорд України з одночасної масової гри в шахи встановлений студентами та викладачами НУБіП України

Колектив Національного університету біоресурсів і природокористування України встановив

 власний Всеукраїнський рекорд  з одночасної масової гри в шахи

Проморолік


   

 

Рекорд України зафіксовано: переможцем шахових змагань стала команда факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК

На спортивній базі Національного університету біоресурсів і природокористування України пройшли міські заходи, присвячені Міжнародному дню студентського спорту.

На святі був даний старт 14-й студентській Універсіаді, до якої цьогоріч включено 16 видів спорту: дзюдо, плавання, художня гімнастика, регбі-7-чоловіки і жінки, футбол, волейбол, легка атлетика, теніс, тхеквондо, стрільба з лука, теніс настільний, гімнастика спортивна, фехтування, баскетбол, стрибки у воду.

Але головною подією дня стало встановлення рекорду України з одночасної масової гри в шахи студентами та викладачами НУБіП: за шахові дошки сіли 752 учасники. 376 пар гравців – 752 учасники, студенти і співробітники університету сіли за шахові дошки. Зареєстрував цю визначну подію президент Національного Реєстру Рекордів Валентин Щербачов.
''Відповідально та почесно долучитись до масштабного спортивного заходу на встановлення рекорду України по найбільшій кількості одночасно зіграних партій у шахи'', – саме так мотивують студенти свою участь у святі, присвяченому Дню спорту.
Гра в шахи – це найкраща і найбільш поширена інтелектуальна гра в Європі, а скоріше у цілому світі. Психологи часто згадують шахи, як ефективний спосіб поліпшити свою пам'ять. Це також дозволяє вирішувати складні завдання і продумувати ідеї.
Багато людей вважають, що шахи - гра для тих, хто від природи володіє високим інтелектом. Це частково так, але кожний охочий може істотно підвищити свій інтелект, граючи в шахи, оскільки під час гри активізуються обидві півкулі мозку, покращуються творчі здібності, концентрація уваги, кри

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook