НУБіП України запрошує на екскурсії в мальовничий Голосіїв!

12 травня 2018 року
Кафедра історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України запрошує киян, гостей міста відвідати мальовничий куточок столиці і всієї України - Голосіїв!
 
З 14 по 18 травня викладачі і науковці кафедри радо зустрінуть Вас, розкажуть про історію Голосієва, унікальні об'єкти, що знаходяться на його території, зокрема про Національний університет біоресурсів і природокористування України, його музеї і ботанічний сад, Алею слави і академічний сквер, проведуть мальовничими куточками університету.
 
Під час екскурсії ви дізнаєтесь: Які унікальні експонати зібрані в музеях 1 і 12 корпусів? Чим виділяється серед інших Ботанічний сад? Які таємниці приховують стіни 4 корпусу? Чому цьогоріч День Києва співпав із 120-річним ювілеєм Університету? За що звинуватили і двічі ув’язнювали  архітектора перших корпусів університету? Яка реальна особа стала прообразом пам’ятника Студенту-учаснику оборони Києва? Які бої точилися на території університету під час другої світової війни? 
 
А Ви знали? Ця місцевість відома з ХVI ст. як заміська резиденція київських митрополитів. До сьогодні тут існує одне із знакових місць православних паломників – монастир Голосіївська пустинь. «Зелені легені» м. Києва зі сторони правого берега Дніпра, приховують чимало таємниць і цікавинок – залишки прадавніх дубових пущ, систему підземних ходів, архітектурні перлини початку ХХ ст., третю лінію оборони м. Києва в 1941 р., спортивні гірськолижні траси, улюблені місця відпочинку – природні і штучно створені водойми, паркову зону із мережею прогулянкових алей.
 
І все це в оточенні прадавніх дубів, квітучих каштанів, запашного бузку, садово-паркового дизайну, створеного зусиллями студентів і співробітників університету.
 
Початок – о 12.00 та 15.00 щодня з 14 по 18 травня. Тривалість екскурсії – 1 год. 
 
Місце зустрічі – біля пам’ятника Студенту (зупинка автобусного маршруту №212 «1 навчальний корпус», вул.Генерала Родимцева, 19).
 
Як доїхати – від ст.м. Либідська, ст. м. «Виставковий центр», «Іподром», «Теремки» – марштрут №212.
 
Про групові екскурсії просимо попередньо повідомити за телефоном 527-81-16.
 
Будемо раді зустрічі!
 
Сергій Білан,
завідувач кафедри історії і політології
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook