В ЦЕНТРІ УВАГИ - ПРОБЛЕМИ МОНІТОРИНГУ ТА ОХОРОНИ ЗЕМЕЛЬ

5 жовтня 2017 року

      В умовах зростання антропогенного навантаження на землі, що пов’язане із інтенсифікацією землеробства, в т.ч. масовим розорюванням кормових угідь, деградованих та малопродуктивних земель, розширенням урбанізаційних процесів, масштабною вирубкою лісів, освоєнням цінних прибережних та заповідних територій, набуває значної актуальності питання відновлення систематичних спостережень за станом земельного фонду країни. Цій проблемі був присвячений Всеукраїнський круглий стіл на тему "Моніторинг та охорона земель: напрями відродження", що відбувся 4 жовтня 2017 року у президії Національної академії аграрних наук України та зібрав відомих вчених, народних депутатів України, представників центральних органів влади, галузевих асоціацій та навчальних закладів.



Відкрив круглий стіл президент НААН Ярослав Гадзало, а модератором виступив академік Леонід Новаковський.
 
              
 
      Основні доповіді зробили ректор Білоцерківського національного аграрного університету Анатолій Даниленко, який торкнувся проблеми регулювання землекористування на завершальному етапі реформування земельних відносин, директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського» Святослав Балюк, який поділився із учасниками своїм баченням на стан, охорону та відтворення ресурсного потенціалу земель сільськогосподарського призначення, а також завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України Андрій Мартин, який окреслив напрями удосконалення організації проведення та правового регулювання моніторингу земель у сучасних умовах.



       
       На запрошення президента НААН України, у роботі круглого столу від НУБіП України також взяли участь декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К.Шикули Анатолій Балаєв та професор кафедри земельного кадастру Йосип Дорош.

        За результатами круглого столу підготовлене рішення, яке від імені НААН та профільних громадських організацій буде направлене вищим органам державного управління.

Заступник декана факультету землевпорядкування
Наталія Мединська
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook