На факультеті аграрного менеджменту розпочато навчання за новою освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»

7 вересня 2017 року

     На кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту 4 вересня 2017 р. розпочалося навчання за новою освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» у новій науково-навчальній лабораторії з інвестиційного проектування (аудиторія № 614, корпус № 10), яку обладнано до нового навчального року – 15 комп’ютерів придбано за кошти Університету, а за кошти співробітників та спонсорів відремонтовано меблі та придбано офісний стіл, стільці, проектор та проекційний екран.

    Завідувач кафедри, член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор Лідія Шинкарук привітала з початком навчального року 20 студентів освітньо-професійної та 10 – освітньо-наукової програм підготовки, серед яких 20 бакалаврів – випускників факультету аграрного менеджменту, 8 – інших факультетів НУБіП України та 2 – Одеської юридичної академії.

 

     Лідія Шинкарук презентувала освітньою програму «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», акцентувавши увагу на нових підходах до навчання, які полягають у посиленні його практичного спрямування. Зокрема, студентами вже протягом першого семестру буде напрацьовано інвестиційні стратегії, які дозволять розробити інвестиційні проекти, у тому числі у співпраці з підрозділами Університету та представниками бізнесу.
     Власні напрацювання студенти зможуть представити на конкурсах заявок проектів, бізнес-планів та проектів Start Up, проведення яких заплановане протягом 2017/2018 навчального року на базі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту за участі студентів інших спеціальностей нашого Університету та представників бізнесу.

     Завідувач кафедри нагадала магістрам про можливості отримання подвійних дипломів відповідно до угод з Поморською академією (м. Слупськ, Польща) та Університетом Foggia (Італія), які підписано Національним університетом біоресурсів і природокористування України за ініціативи кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту.
     Лідія Шинкарук представила студентам викладачів кафедри, кожен з яких презентував нові дисципліни освітньої програми, серед яких: управління проектами та проектними ризиками, управління проектами Start-Up, ділова гра «Стратегічне управління проектами», ділова гра «Інвестиційна політика в АПК», міжнародні програми та гранти, формування та розвиток проектної команди, проектний підхід в управлінні бізнесом, макроекономічний аналіз і стратегія інвестицій, джерела фінансування бізнес-проектів та ін.

 

     Викладачі презентували можливості програми MS Project для розроблення інвестиційних проектів та особливості управління інвестиційною діяльністю через отримання практичних навиків зі складання бізнес-плану інвестиційного проекту, здійснення аналізу фінансового стану та визначення напрямів інвестування, кількісних та якісних характеристик інвестиційних проектів, управління оптимізацією інвестиційного портфеля, оцінювання інвестиційної привабливості та відбору проектів.
     Отримані навики з нових дисциплін дозволять майбутнім фахівцям реалізувати себе на ринку праці. Зокрема вивчення основних процесів управління проектами та їх взаємозв’язків, планування вартості проекту, методів і засобів її оцінки, надасть можливість виявлення причин виникнення та наслідків проектних ризиків для розробки заходів з їх мінімізації. Застосовувати інноваційні підходи у веденні бізнесу дозволить вивчення особливостей створення Start-up компаній та команд Start-up проектів, пошуку джерел грошових ресурсів для їхньої реалізації.

     Також студенти зможуть оволодіти знаннями та практичними навиками щодо пошуку інформації про міжнародні програми і гранти, підготовки та подання проектних заявок, формування проектної команди та управління проектами з використанням міжнародних проектних стандартів.
     Знання методів та засобів обробки макроекономічних даних, вміння аналізувати макроекономічну інформацію та використовувати у роботі оцінки світових агенцій дозволять майбутнім інвестиційним аналітикам та менеджерам набути практичних навиків для оцінювання інвестиційного клімату, дослідження ринків, визначення пріоритетів та оптимальних засобів інвестування, обґрунтовування стратегії довгострокових інвестицій.
    Завідувач кафедри, запросила студентів до участі у роботі наукового гуртка «Менеджмент і сьогодення», розширення дослідницьких та практичних горизонтів якої заплановано у новому начальному році, щоб, після дебютного другого місця у конкурсі студентських наукових гуртків в рамках VІ фестивалю студентської науки Університету у травні 2017 р., наступного року стати його переможцями.

     І на останок, саме 4 вересня кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту отримала подарунок – ноутбук для проведення лекційних та практичних занять. Меценатом виступив директор ДП ДАК «Хліб України» Миргородський КХП № 1 – Старих Олег Анатолійович, який привітав студентів і викладачів кафедри з початком навчального року і побажав успіхів на освітній ниві!


Лідія Шинкарук,
Ірина Барановська

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook