Вступ-2017: число бажаючих навчатися на бакалавраті в НУБіП зростає

18 липня 2017 року

 18 липня, 9-та година ранку. Що б там не казали про погіршення демографічної ситуації, біля приймальної комісії вже чималенька черга бажаючих здати заяви на бакалаврат.

 
Михайло Маркін, випускник Заліщицького аграрного коледжу і володар його диплому з відзнакою, приїхав до Києва особисто аж з Прикарпаття. Розповідає, що основна група тамтешніх випускників-агрономів здавала документи на агробіологічний факультет НУБіП на денну форму навчання вчора, а йому квитка на потяг не вистачило, тож і потрапив до університету вже сьогодні. Цікавлюся, чому за фах обрав саме агрономію - і отримую відповідь, гідну поета: до душі ближче! Дідусь Василь змалечку привчив любити землю, його підтримка і розуміння і лягли власне в основу рішення стати агрономом.
 
 
 
Фахівець фітосанітарної служби Центральної фітосанітарної лабораторії Олександра Луцак за першою освітою - спеціаліст з міжнародних економічних відносин. І непоганий: зараз вона – національний консультант у межах регіонального проекту з технічного співробітництва з ФАО. Але з часом почала відчувати брак спеціальних знань з карантину рослин, і набувати їх вирішила в НУБіП. Що спільного у спеціалістів з міжнародних економічних відносин та карантину рослин? Останній – це спеціальність, що включає і міжнародні зв’язки, адже передбачає фітосанітарний контроль всієї продукції рослинного походження, яка ввозиться в країну. Тож потрібна профільна освіта, відчуває пані Олександра.
 
 
Ще один кандидат на заочну освіту - Олена Ночвіна. Нинішній старший науковий співробітник Українського інститут експертизи сортів рослин. Десять років тому вона закінчила наш університет за спеціальністю «Селекція сільськогосподарських рослин» і займається зараз улюбленою справою. А свій інтерес до правознавства (куди і подала документи) пояснює просто: у сучасному світі виникає стільки правових питань і колізій – і у особистому житті, і по роботі – що їх без знання права вирішити неможливо.
 
 
 
Анастасія Бодашко, випускниця школи села Красне Згурівського району Київщини, хоче пов’язати своє майбутнє з філологією. Конкретніше - мріє стати перекладачем, тож і подала документи на спеціальність «Германські мови і літератури. Переклад». Який з неї буде перекладач, ще не відомо, але історію рідного краю дівчина знає. І, знайомлячись, розповідає легенду про походження назви її рідного села: недоброї пам’яті імператор Петро І, перебуваючи в цих місцях, назвав село красним – красивим, звідтоді буцімто і ведеться нинішня його назва.
 
Випускник Глухівського коледжу Сумського НАУ Олександр Шевченко першим пріоритетом визначив НУБіП. Хлопець навчався там за спеціальністю «Застосування електротехнічних установок в АПК», але здобувати повну вищу освіту вирішив у НУБіП. Це рішення обгрунтовує так, як, власне, і більшість з його ровесників: хоче навчатися у більш престижному столичному виші, який відкриває більші перспективи.
 
А Олег Сутковий з села Олександрівка Жашківського району Черкащини ще змалечку звик до техніки, тож і здав документи на інженерну спеціальність – на механіко-технологічний факультет. Хлопець фактично водить все, що рухається (мама Люда сміється – хіба що на літаку не літає) і ремонтує все, що ламається. І це дякуючи батькові Володимиру – бригадирові тракторної бригади ПСП «Олександрівка», який і передав усе це чоловіче вміння синові.
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook