Стартував прийом документів на бакалаврат!

12 липня 2017 року

 На «маківку» літа, як у народі називають 12 липня, припав початок вступної кампанії на бакалаврат. Але скільки бюджетних місць буде виділено і на які саме спеціальності, ще не знають ні в самих вишах, ні абітурієнти, які подають заяви (їхня кількість стане відомою після закінчення вступної кампанії, тобто 26 липня).

 
Зарахування на денну і заочну форму навчання відбудеться до 7 серпня, а на заочну за умов договору – до 30 серпня, говорить про терміни відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук.
 
 
 
Перший день вступної кампанії, як і очікувалось, виявився спекотним – і в прямому, і в переносному розумінні. Тож працівникам приймальної комісії роботи вистачало.
 
 
 
 
А оскільки сьогодні святкують день святих апостолів Петра і Павла, то творча група інформаційної служби спробувала розпочати свої інтерв’ю з абітурієнтів-іменинників. Та, як не дивно, це виявилося справою доволі складною: кого тільки не було серед тих, хто здавав документи, але тільки не тезоіменинників. Але гумором цьогорічні вступники не обділені: не раз ми чули, що Петрів з Павлами немає, бо вони сьогодні гарненько святкують. Та, зрештою, серед випускників Немішаївського агротехнічного коледжу, які вирішили продовжити навчання у НУБіП, Павло таки знайшовся: Паша Курилов, який вивчав у коледжі агробізнес, обрав для себе агробіологічний факультет. Ви знаєте за що відповідають на небі Петро з Павлом? - сміється хлопець, аргументуючи, чому саме сьогодні завітав до приймальної комісії. Перший дослухається до людських бажань, а мій тезка допомагає йому їх втілювати. Може, і про мене в цей день не забудуть.
 
 
 
Артем Поліщук, випускник Маслівського аграрного коледжу, йде на скорочений термін навчання на спеціальність «Технологія виробництва та переробки продукції рослинництва». Цікавлюся, чому саме НУБіП обрав першим пріоритетом. Виявляється, у його випадку свою роль зіграв День відкритих дверей, тодішнє знайомство з університетом та педагогами факультету. Та й батьки (сім’я мешкає в Тетієві Київської області) – за навчання саме тут.
 
 
З цього ж навчального закладу - і мешканець Миронівки Роман Мартенко, який має диплом молодшого спеціаліста зі спеціальності «Фінанси і кредит». Коли проходив навчальну практику у банку, то переконався: це справді моє і допоможе досягти життєвого успіху, говорить він про свій вибір. Тож однозначно вирішив здобути за цим фахом вищу освіту. А промоніторивши офіційні сайти багатьох столичних вишів, зрозумів: найкращу освіту отримає у НУБіП.
 
 
 
 
Дмитро Попович особисто приїхав в приймальну комісію з села П’ятигори Тетіївського району, тому що база ЄДБО не працює і подати документи в електронній формі не зміг. Документи подавав відразу на кілька спеціальностей – «Право», «Менеджмент» і «Геодезія», аби максимально збільшити свої шанси, бо хоче навчатися тільки у НУБіП: тут вже здобувають вищу освіту багато його друзів і старша сестра. І кращої характеристики для вишу годі й шукати.
 
 
За порадою друзів обрав університет і Степан Брицький. Хлопець закінчив агротехнічний коледж Уманського національного університету садівництва і отримав диплом молодшого спеціаліста зі спеціальності «Обслуговування програмних систем і комплексів» та вирішив продовжити навчання. От і подався до кращого столичного вишу -  подати заяву на «Комп’ютерні науки».
 
 
 
Серед абітурієнтів знайшлася і… мавка. Принаймні, коли знайомилися з випускницею Лубенського лісотехнічного коледжу Дар’єю Куліковою, вона сама так жартівливо представилася: я – Мавка лісова, як у Лесі Українки, різниця  тільки у наявності диплома з відзнакою техніка лісового господарства. Дівчина з дитинства любить ліс і все, з ним пов’язане. І, мабуть, саме це і привело її до коледжу, а зараз і до НУБіП.
 
Майбутній еколог Сергій Ткач закінчив Херсонський гідрометеорологічний технікум з спеціальністю «Технік-еколог». Обираючи виш для подальшого навчання, зайшов на сайт НУБіП, потому приїхав у приймальну комісію, поспілкувався зі студентами – і вирішив скласти їм компанію. І не тільки він: завтра його шлях повторить колега по навчанню у технікумі Аліса Семеняка, володарка диплому з відзнакою за цією ж спеціальністю.
 
 
 
 
 
Автор цих рядків здивувався, помітивши серед вступників Юлю Сьомак - вже готового бакалавра з агробіологічного факультету. А все пояснюється просто, сміється дівчина: вирішила побути гідом у свого товариша - кандидата на перший курс цього ж факультету Владислава Петька з Черкас. Бо його брат Родіон, який вчиться тут же, з певних причин таким гідом бути не може.
 
А на економічному факультеті для своїх абітурієнтів підготували приємну невеличку несподіванку – спільну акцію факультету і редакції газети «Все про бухгалтерський облік». Кожному з них дарують примірник останнього номера цього видання – справжнього джерела інформації для і про бухгалтерів, говорить декан факультету Анатолій Діброва. Це має стимулювати економічну грамотність молоді. Першим володарем такого дарунку стала Яна Комісаренко – випускниця Тальнівського будівельно-економічного коледжу Уманського національного університету садівництва. Дівчина здала документи на спеціальність «Облік і аудит» до НУБіП, бо переконана, що саме він посприяє у становленні її як фахівця.
 
 
 
Ось така географічно-життєва мозаїка складається.
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook