Дискусія з питань обговорення впливу реформ у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України

20 березня 2017 року

20 березня 2017 року у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України відбулася Дискусія з питань обговорення впливу реформ під головуванням заступника міністра М.Тітарчука.

        

У вступному слові М.Тітарчук звернувся до запрошених до дискусії, наголосивши, що у умовах зміни підходів та принципів реалізації державної політики, у т.ч. запровадження середньострокового бюджетного планування, державні рішення стосовно реформ повинні мати всеохоплююче обґрунтування (всебічну оцінку рішень).

Перше питання порядку денного щодо основних реформ, які ініціює Уряд, та їх можливого впливу на подальший розвиток країни було представлено департаментом економічної стратегії та макроекономічного прогнозування. Директор департаменту Н.Горшкова закликала присутніх експертів до співпраці  у здійснені оцінки окремих реформ (зокрема, земельної реформи, пенсійної реформи, реформи в сфері охорони здоров’я, освіти, нової податкової системи тощо), що наразі обговорюються у різних сферах діяльності.

Директор Інституту еволюційної економіки І. Макаренко виступив з доповіддю «Наслідки впровадження економічних реформ: зарубіжний досвід (Європа, США, Японія)».

Серед експертів, які долучилися до дискусії: А.Максюта, який обіймав посади першого заступника міністра фінансів України (2005 р.) та першого заступника міністра економіки (2005-2007, 2008-2011 рр.), Л.Мусіна – координатор співробітництва з ЮНІДО в Україні, заступник міністра економіки (2004-2007 рр.), І.Шумило – екс-директор генерального економічного департаменту Національного Банку України, І.Бурковський – Голова Правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, доктор економічних наук, професор кафедри економічної теорії Національного Університету «Києво-Могилянська Академія», Л.Шинкарук член-кореспондент національної академії наук України, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України, А.Стефанович – директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України, В.Власюкдиректор ДП «Укрпромзовнішекспертиза» голова комітету підприємців з питань промислової модернізації при Торгово-промисловій палаті України та ін.

За підсумком зустрічі М.Тітарчук запропонував проведення таких дискусій зробити регулярними з метою вироблення спільних рішень щодо оцінки можливого впливу реформ на подальший розвиток країни.

 Ірина Барановська

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook