Біотехнологи НУБіП успішно виконали науково-дослідний проект за грантом Президента України

30 січня 2017 року

     27 січня 2017 року у стінах Міносвіти Державний фонд фундаментальних досліджень провів звітну сесію, на якій заслуховували результати науково-дослідних проектів за Грантами Президента України для докторів наук, кандидатів наук та молодих вчених. До складу експертної президії увійшли представники дирекції та ради фонду, Міністерства освіти і науки, Національної академії наук України.

     

     Про свої наукові результати прозвітували науковці Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Львівської політехніки, НТУ «КПІ», Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна, Інституту фізичної хімії імені Л. В. Писаржевського та інші. Наш університет представив колектив біотехнологів під керівництвом завідувача кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Миколи Патики

     За грантом Президента України ми виконували науково-дослідний проект «Розробка систем біоконтролю агроценозів на основі поліморфізму та ентомопатогенних властивостей бактерій Bacillusthuringiensis». Варто відмітити, що в даному напрямі ми були єдиними серед усіх учасників, говорить професор Патика. Мета проекту – вивчення поліморфізму ентомопатогенні властивості, технологічності, поліфункціональності нових штамів Bacillusthuringiensis та ефективності їх використання для біоконтролю шкодочинних організмів. Отримані фундаментальні мікробіологічні знання лягли в основу розробки сучасних біотехнологій щодо отримання ефективних біопрепаратів для контролю шкідливих комах.

     Микола Патика наголосив, що успішне виконання науково-дослідного проекту було б неможливе без колективної роботи науковців НУБіП – професора кафедри фітопатології ім. В.Ф. Пересипкіна Тетяни Патики, старшого викладача кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки Олександра Колодяжного, аспірантки Марії Бойко.

     Результати досліджень біотехнологів НУБіП були високо оцінені, а успішне виконання науково-дослідного проекту за грантом Президента України – підтверджено відповідним сертифікатом.

Ірина Білоус 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook