Немішаївський агротехнічний коледж: освячення студентського храму Покрови Пресвятої Богородиці та відкриття меморіального знаку героям, які захищали Україну

30 вересня 2016 року

     30 вересня 2016 р. На останній день осені у Немішаївському агротехнічному коледжі до святкування Дня працівника освіти додали ще ряд інших, пам’ятних на багато років наперед заходів – відкриття храму Покрови Пресвятої Богородиці та меморіального знаку всім героям, які захищали Україну. 

     На святкування завітали ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, Високопреосвященний митрополит Переяслав-Хмельницький та Білоцерківський Епіфаній, декан механіко-технологічного факультету НУБіП України Ярослав Михайлович, голова Бородянської районної ради Олександр Янковий, селищний голова Немішаєва Сергій Замидра та інші почесні гості.

     Владика Епіфаній, який передав вітання Патріарха Філарета, освятив новий храм Покрови Пресвятої Богородиці (на цю подію зібралися біля півтори тисячі вірян і студентів), відзначив високими церковними нагородами – орденами і благословенними грамотами, – найбільш активних будівничих новоосвяченого храму: ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнкаорденом Святого Архістратига Михаїла, директора коледжу Володимира Альохіна і мецената Андрія Ніцойорденом Святого рівноапостольного князя Володимира та інших.

     Потому було відкрито і меморіальний знак героям, які захищали Україну, до якого після хвилини мовчання поклали квіти. 

     Вітаючи колектив коледжу з Днем працівника освіти, ректор Станіслав Ніколаєнко відзначив зусилля його освітян за останні роки (недаремно ж він сьогодні є одним із кращим відокремлених підрозділів університету) і побажав нових успіхів. Очільник університету вручив Почесні грамоти НУБіП ряду викладачів і співробітників коледжу.

    Як зазначив директор коледжу Володимир Альохін, його колектив виправдає цю характеристику та відзнаки і намагатиметься в подальшому виправдовувати високу довіру. Він подякував ректорату і ректору особисто за те, що колектив знає, яким бути статусом коледжу, і постійну підтримку.

     Від механіко-технологічного факультету піснею «Ченці» Вадима Крищенка і Остапа Гавриша коледж привітав декан механіко-технологічного факультету НУБІП України Ярослав Михайлович. І це на фоні освячення храму і свята Віри, Надії, Любові та матері Софії, що припало на цей день, було справді символічним. До цих вітань долучився також колишній директор коледжу, при якому дев’ять років тому закладався наріжний камінь новоосвяченого храму, – Василь Туринський.

  

     А завершальним штрихом свята став концерт художньої самодіяльності коледжу.

Антоніна Костромська,
завідувач бібліотеки,
Валентин Обрамбальський

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook