МАГІСТЕРСЬКА РОБОТА: СВІДОМИЙ ВИБІР ТЕМАТИКИ ДОСЛІДЖЕННЯ

14 вересня 2016 року

       14 вересня 2016 р. кафедра педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету провела науковий семінар «Магістерська робота: свідомий вибір тематики дослідження» для студентів магістратури спеціальності «Науки про освіту (Педагогіка вищої школи)».
      Розпочав семінар заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Ігор Буцик, який від імені декана, професора Василя Дмитровича Шинкарука звернувся до студентів із вітальним словом та зазначив, що дослідницька, науково-пошукова робота посприяє професійному становленню кожного, хто добросовісно виконуватиме магістерський проект.
      Завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник підкреслив, що студенти вчинили правильно, обравши для навчання НУБіП України, зокрема, кафедру педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету, яка має понад півстолітню історію, примножує кращі традиції підготовки педагогічних кадрів, відкрила затребувані і популярні спеціальності, виплекала не одне покоління уславлених людей, видатних освітян, науковців, державних діячів та пишається своїми видатними випускниками серед яких ректор нашого університету, професор Станіслав Миколайович Ніколаєнко.
     Завідувач кафедри педагогіки підкреслив, що при кафедрі функціонують наукові школи, що досліджують різні сторони педагогічної реальності: історія педагогіки, теорія і методика навчання, теорія і методика виховання, методика навчання дисциплін, управління навчальним закладом, інноваційним розвитком освіти тощо. Такі наукові школи мають самобутню методологію і методику вироблення об’єктивно нового знання і найважливіше, ці наукові школи очолюють відомі вчені серед яких 7 докторів наук та 5 доцентів. За якісним складом і рейтингом кафедра посідає перше місце в університеті. До складу кафедри входить ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який зробив великий внесок не тільки у розвиток нашої Alma Mater, а й освіти України у цілому.
     На кафедрі приділяється значна увага практичному навчанню, здійснюється підготовка докторів філософії за системою PhD, що охоплює спеціалізації: 13.00.02 – «Теорія і методика навчання», 13.00.04 – «Теорія і методика професійної освіти», 13.00.07 – «Теорія і методика виховання».
      Викладачі кафедри готують студентів до участі у Всеукраїнських студентських олімпіадах. Результати такої роботи неодноразово увінчувалися успіхом: студенти тричі завойовували 1 місце, чотири рази 3 місце. На кафедрі функціонує студентський науковий гурток «Педагогіка і сьогодення», яким керує доктор педагогічних наук Вікторія Кручек.
     Очільник кафедри педагогіки представив усіх науково-педагогічних працівників, які найближчим часом стануть науковими керівниками магістерських робіт студентів і допоможуть майбутнім педагогам зробити свідомий вибір теми наукової роботи та забезпечать консультативний супровід її написання. Серед них: член-кореспондент НАПН України Галина Шевченко; доктори педагогічних наук: Оксана Васюк, Іван Зайченко, Андрій Каленський, Любов Канішевська, Вікторія Кручек; кандидати наук: Світлана Виговська, Леся Маценко, Валентина Теслюк.

 

 

Валентина Теслюк,

                     доцент кафедри педагогіки

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook