Студенти юридичного факультету взяли участь у Міжнародному форумі з прав людини

14 грудня 2015 року

     9 грудня студенти юридичного факультету разом з доцентом кафедри адміністративного та фінансового права Оленою Артеменко і заступником декана Оленою Улютіною взяли участь у Міжнародному форумі з прав людини, який проходив у Київському університеті права НАН України.

     З вітальним словом до присутніх звернувся ректор університету Юрій Бошицький. Він підкреслив важливість та актуальність такого заходу, оскільки тотальне порушення прав людини, проведення антитерористичної операції на сході України, збільшення кількості людей з інвалідністю, недосконале пенсійне забезпечення та проблеми захисту прав дітей поставили на межу виживання колосальну кількість людей.
     – Форум покликаний стати відкритим майданчиком для обговорення питань захисту прав людини, пошуку шляхів виходу із соціальної кризи, збереження довіри населення до держави, – зазначив Юрій Бошицький.

     На форумі презентували навчальний посібник «Права і свободи людини і громадянина в Україні» (за ред. П.Ф. Мартиненка, В.М. Кампа) та молодіжні проекти «Білль про права для українців».
     Захід виявися надзвичайно корисним не лише для вчених, представників громадськості, та юристів-практиків, але і студентів та всіх, хто цікавиться проблемами і механізмами захисту прав людини на міжнародному рівні. Студенти отримали можливість послухати доповіді та обмінятися думками, поспілкуватися з провідними фахівцями у галузі права, юристами-практиками, представниками вищих навчальних закладів, органів публічної влади, громадських організацій та експертами з України та зарубіжжя.

    Нова філософія держави, що вже запроваджується у багатьох розвинених країнах світу, розглядає державу як надавача послуг, а громадян бачить не як прохачів, а як клієнтів. У цьому відношенні велику роль відіграє усвідомлення громадянами своїх конституційних прав, якими вони повинні вміти користуватися.

Олена Улютіна,
заступник декана юридичного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook