ДЕНЬ ВЕТЕРАНІВ ТА ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

1 жовтня 2015 року
Поки ми молоді, старість бачиться нам такою
далекою і навіть неможливою. Нам здається,
що ми завжди будемо молоді, але…
І.О. Решетовська

1 жовтня весь цивілізований світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею Організації Об’єднаних Націй, а Україна – ще й День ветерана.

Це не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими й милосердними до найповажнішої частини суспільства, а й привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, уміння, мудрість. Але найголовніше – що це покоління тих, хто на фронті чи в тилу, вистояли та зробили найбільший внесок у розгром нацистських окупантів.

Великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам'яті українського народу. Кожен з нас береже в душі щиру гордість за батьків і дідів та прадідів, які відбудували країну, глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у боротьбі за благополуччя, добробут у кожній родині й державі. Ми схиляємося перед нашими ветеранами, бо в неоплатному боргу перед їхніми подвигами.

Від усього серця бажаємо всім людям похилого віку та ветеранам міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди. Нехай завжди по-особливому світиться їм родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги й любові. Зі святом!!!

Н. Шевченко,
старший викладач кафедри cоціально-гуманітарних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook