Знакова подія в житті університету: відкрито Алею слави

1 вересня 2015 року

 1 вересня. За півгодини до офіційного початку святкування Дня знань відбулася без перебільшення знакова для  нашого університету подія: було відкрито Алею слави.

 
Символічну стрічку урочисто перерізали ректор Станіслав Ніколаєнко, міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко та народний депутат України, голова Наглядової ради НУБіП Микола Томенко.
 
 
Презентуючи алею, Станіслав Миколайович зазначив, що незабаром на ній постануть погруддя прославлених науковців, фундаторів аграрної науки і університету. Враховуючи пропозиції вчених рад факультетів та ННІ, поки що обрано з десяток вчених, які будуть увіковічнені. Серед них перший декан сільськогосподарського відділення Микола Чирвинський та не менш відомі науковці, які очолювали університет та його факультети у різні часи, - Петро Сльозкін, Володимир Колкунов, Євген Вотчал, Євген Алєксєєв, Антон Скороходько, Павло Пшеничний, Петро Власюк, Петро Василенко, Володимир Пересипкін, Іван Мартиненко та інші.
 
 
 
 
 
 
Спорудження Алеї слави стало можливим завдяки злагодженій роботі адміністративно-господарської частини, студентських будівельних загонів, зокрема агробіологічного факультету і факультету тваринництва та водних біоресурсів. А власне будівництво здійснювалося за кошти благодійників, спонсорів та випускників університету, за що їм велика подяка.
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook