До уваги співробітників університету! Натуральний бджолиний мед

6 серпня 2015 року

     На центральному складі університету для співробітників університету та їх родин за пільговими цінами продається натуральний бджолиний мед (соняшник з різнотрав’ям), що зібраний бджолами ННВЛ технології виробництва продукції бджільництва в екологічно чистій місцевості Київщини та Черкащини та відкачаний в липні цього року.


 

Соняшниковий мед

     Соняшник – відома лікувальна рослина, але досі належно неоцінена людьми. Природна особливість соняшникового меду – його кристалізація незабаром після відкачування. А це наводить споживачів на думку, що до нього додають цукор.
     Квіти соняшника містять флавоноїди, жовті барвники, дубильні речовини, провітамін А, бетаін, геліантин, макро- та мікроелементи. Їхню в’яжучу дію використовують з лікувальною метою при хворобах травного тракту, болях у шлунку, проносах, порушеннях травлення, а також яккармінатив (засіб, що полегшує відхід газів з кишківника). Геліантин стимулює виділення шлункового соку і процеси травлення. На хворі нирки він діє як сечогінний препарат (діуретик). Дуже добре зарекомендував себе геліантин і як ліки при застудах, бронхітах, кашлі, грипі. Оскільки бджоли під час переробки нектару додають до меду ферменти своїх залоз з речовинами, які мають бактерицидну дію, то соняшниковий мед ще й добрий антисептик. А зернята пилку в меді, невидимі неозброєним оком, містять ще й цінні вітаміни.

Словацький учений Ян Гаєк.

     Особливістю соняшникового меду є те, що він містить велику кількість редукованих (простих) цукрів – глюкози (52,0-57,0 %)і фруктози (37,6-44,1 %), а сахарози в ньому мало (0,3-0,8 %). Серед всіх медів соняшниковий посідає перші місця за кількістю глюкози. Саме завдяки їй, мед із соняшнику так швидко кристалізується (вже через 2 тижні після відкачування), а в чистому соняшниковому меді навіть утворюється рихлий білий шар у верхній частині тари – це викристалізовується глюкоза.
     В організмі людини глюкоза необхідна для постійної і безперебійної роботи серцевого м’яза. Тому саме соняшниковий мед корисний для людей, що мають проблеми з серцем.

     Встановлено, що мед з соняшнику нормалізує роботу печінки, його вживають як ліки при гепатитах, цирозі печінки і навіть як компрес на місце печінки.
     Також соняшниковий мед покращує стан при різних невралгіях, остеохондрозі, атеросклерозі, рекомендований для профілактики та лікування захворювань дихальних шляхів, шлунково-кишкових кольків. Соняшниковий мед сприяє виведенню з організму різних шлаків, за рахунок чого його використовують як сечогінний засіб.

     Мед з соняшнику вирізняється відмінними лікувальними і поживними властивостями, тому його рекомендують вживати для профілактики порушення обмінних процесів в організмі та в якості загальнозміцнюючого засобу.

     Більшість людей про цілющі властивості соняшника не знає. Тож цей мед здебільшого експортують у зарубіжні країни.

Адміністрація факультету тваринництва та водних біоресурсів

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook