Технологія виробництва яєць і м’яса птиці

Доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві:
Прокопенко Наталія Павлівна

Доктор сільськогосподарських наук, професор, академік АН ВО України

 

     Науковий гурток «Технології виробництва яєць і м’яса птиці» працює з 2011 року. Щорічно проводиться 25 засідань студентського наукового гуртка, у яких приймають участь 14-16 студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Участь у гуртковій роботі є однією з провідних форм навчання у становленні майбутнього науковця, формує творчий підхід і виховує у студентів якості дослідника з метою подальшої плідної роботи над розв’язанням задач, які мають практичне значення для країни.

Засідання студентського наукового гуртка проводяться в умовах навчальних, навчально-науково-виробничих лабораторіях кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, а також організовуються виїздні заняття в умовах провідних птахівничих підприємств з виробництва продукції птахівництва та компаній, які забезпечують виробничий процес.

 

 

   

    

    

Основними темами роботи  гуртківців на 2023-2024 навчальний рік визначено:

 

Сучасний стан галузі птахівництва в нашій країні. Роль і місце України у світовому виробництва яєць і м’яса птиці.

Сучасні тенденції і перспективи галузі птахівництва у світі

Огляд роботи сучасних селекційних фірм – напрямки і перспективи діяльності, використання сучасних кросів птиці у промислових і фермерських господарствах

Досвід роботи українських виробників продукції для промислового птахівництва

Наукові видання з птахівництва в Україні і світі

Якість харчових яєць та фактори, які її обумовлюють

Ресурсозберігаючі прийоми і методи у технологічному процесі виробництва продукції птахівництва

Виробництво комбікормів для птиці

Сучасні кормові добавки і препарати

Лабораторні методи контролю якості кормів

Лабораторні методи контролю якості продукції

Нормативна документація у виробничому процесі

Рекомендації і нормативна база птахівничої галузі Євросоюзу

Організація роботи сучасних птахівничих підприємств

Фермерські і присадибні птахівничі господарства, їх роль у виробництві продукції птахівництва

Особливості виробництва продукції птахівництва у присадибних господарствах

Технологічне обладнання птахівничого господарства

Українські виробники технологічного обладнання для птахівничої галузі

Технологічне обладнання сучасних птахівничих господарств різних типів

Ресурсозберігаючі прийоми при виробництві мяса курчат-бройлерів

Якість мяса курчат-бройлерів. Шляхи контролю якості.

Ветеринарно-санітарна експертиза продукції птахівництва. Вимоги до якості продукції.

 
 
 
  
 
   

   

   

 

  Стратегією розвитку студентського наукового гуртка „Технологія виробництва яєць і м’яса птиці” передбачено:

—  ознайомлення з досвідом роботи сучасних підприємств з виробництва продукції птахівництва, комбікормів і кормових засобів, технологічного обладнання для галузі; зустрічі з керівниками і головними спеціалістами провідних птахівничих господарств;

—  залучення студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів різних магістерських програм виробничого і дослідницького спрямування, а також інших факультетів до роботи гуртка;

—  проведення студентами наукових досліджень у навчально-науково-виробничій лабораторії кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві.

—  представлення результатів науково-дослідної роботи студентів на всеукраїнських, міжнародних виставках, семінарах; участь у міжнародних наукових проектах.

 

          

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook