«Грай» разом з нами

19 вересня 2023 року

   Команда – спільність людей, пов’язаних єдиною метою і принципами взаємодії, що мають доповнюючі вміння, зібрані для вирішення певних завдань чи досягнення цілі. У команді тон задає капітан, а інші учасники знаходяться на своїх місцях.
   
Сьогодні наша команда вже зіграла в турнірі Студентської спартакіади у складі збірної ННІ ЛіСПГ 1 курсу, відстоювала спеціальність Деревообробні та меблеві технології на кубку М.Д. Полякова та прийматиме участь в Кубку Ректора з футболу. Про традиції, емоції та результати можна прочитати тут.

  

   Центральною фігурою є капітан, що відіграє основну (і навіть можна сказати визначальну) роль у досягненні мегауспіху. Всі вони лідери, небайдужі до своїх товаришів – відкрито з ними розмовляють, дають поради на ігровому полі та поза його межами, виступають в ролі «хранителя секретів», розв'язують спори, задають стандарти та вселяють страх, якщо це було потрібно.

  

   Згідно з футбольними правилами офіційним обов'язком капітана є брати участь у процедурі підкидання монети, яка виконується перед початком матчу для призначення командам воріт і визначення команди, що буде першою розігрувати м'яч, а також перед серією післяматчевих пенальті. Наш капітан задає правильний темп гри.

 

   Ефективну перешкоду на шляху атакуючих гравців команди супротивника створюють в першу чергу гравці оборонної лінії команди, що захищається. Їх головна мета – не дати нападнику іншої команди забити гол або близько підібратися до воріт.
   Хоча є й свої атакуючі гравці, які шукають можливості забрати м'яч і забити його. Від їх вміння з'явитися в потрібному місці, хитрощів, техніки та маневреності залежить такий очікуваний результат.


   

   Футбол передбачає не тільки можливість забивати голи в ворота суперника. На останньому рубежі, коли мова заходить безпосередньо про удари по воротах, головною перешкодою для атакуючої команди, є воротар. Його основна функція безпосередній захист воріт своєї команди, що також має вагомий вплив на кінцевий результат.

  Є ще одна команда, яка влучними вигуками може підбадьорити гравців на полі. Це вболівальники. Вони до останнього переживають і підтримують бойовий дух команди.

 

  Маю надію, що вся група ДМТ2301 за чотири роки навчання також стане «зіграною командою». Без зайвих слів розумітимуть одне одного і мене, підставлять плече та подадуть руку в потрібний момент.

  За збереження незабутніх моментів подяка Євгенію Медведеву!

Олександра Горбачова,
«вболіваючий» наставник групи ДМТ2301

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook