День відкритих дверей як пік профорієнтаційної роботи

2 березня 2015 року

 Ректорат запровадив новий вид робочих нарад – «без краваток». В їх ході про зроблене за певний період звітуватимуть проректори, а кожен учасник може задавати запитання, що його цікавить. Сьогодні, відкриваючи першу з них, ректор Станіслав Ніколаєнко закликав не соромитися озвучувати свої думки.

 
Березень, в який вступає університет, дуже напружена пора, – зазначив очільник вишу. Події на сході відбиваються на всіх, в тому числі і на університеті. Як результат, очікується зростання цін на комунальні послуги на 30-40%. На найближчому засіданні парламенту буде розглядатися питання оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів. Незважаючи на всі труднощі, наш університет виконав вимоги бюджетного законодавства, оптимізував структуру управління, що дозволили збільшити обмеження заробітних плат десятьма її розмірами. 
 
Учений секретар Оксана Барановська презентувала загальний план роботи на березень. Так, 24 березня відбудеться засідання ректорату, а 27 – вченої ради. Також протягом наступних чотирьох тижнів пройде ряд наукових конференцій, анонси яких опубліковані на офіційному сайті.
 
У центрі уваги проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші  та навчального відділу – проведення 28 березня Дня відкритих дверей. Планується, що абітурієнти в цей день відвідають факультети та навчально-наукові інституту, поспілкуються з керівництвом вишу та фахівцями приймальної комісії, отримають повну інформацію щодо умов вступу і навчання в провідному дослідницькому університеті країни. Також Сергій Миколайович повідомив про роботу над новими навчальними програмами для бакалаврів, дизайном дипломів та запровадженням автоматизованої системи управлінням вишем.  Сергій Кваша торкнувся питання роботи з першокурсниками. Декани та директори мають провести діалог з ними, з’ясувати їх емоції після першої екзаменаційної сесії. Це питання не сьогоднішнє і є індикатором нашої спільної роботи. 
 
Проректора з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило, який займається впорядкуванням земельної документації, зобов’язано провести роботу з місцевими радами щодо визначення податку на землю для підрозділів університету. Спільно з профспілковою організацією йде підготовка до проведення ремонтів у спортивно-оздоровчому таборі «Академічний». Тут планується значно поліпшити умови відпочинку.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін повідомив про проведення конкурсу на новий герб і логотип університету. Пропозиції найближчим часом будуть розміщені на офіційному сайті для обговорення. 
 
Традиційно у березні починається місячник по благоустрою території. Не чекати вказівок деканів і директорів інститутів закликав проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Потрібно вже сьогодні впорядковувати корпуси і прилеглі до них  площі. До 22 березня служба проректора спільно з ННІ лісового і садово-паркового господарства завершить підготовку комплексного плану озеленення і благоустрою території університету. Особливу увагу було приділено економії енергоресурсів. Як вкотре зазначив проректор, необхідно дотримуватися доведених лімітів, вести роз’яснювальну роботу серед працівників.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін зазначив, що, відповідно до наказів ректора, за кожним факультетом та ННІ закріплюється проректор, який буде курувати роботу підрозділу. В свою чергу, декани та директори інститутів закріплені за відокремленими підрозділами та навчально-дослідними господарствами. 
 
Підсумовуючи розмову, ректор Станіслав Ніколаєнко виокремив ряд напрямків, на які слід першочергово звернути увагу всім керівникам структурних підрозділів – системно спілкуватися зі студентством, знати його проблеми, спираючись на студентське самоврядування. Якісно проводити профорієнтаційну роботу, працювати на випередження. Поліпшувати оснащення аудиторій та лабораторій, організаційну роботу і роль кафедр в ній, якість і рівень наукових конференцій і т.д. 
 
Валентин Обрамбальський,
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook