Виховний культурно-просвітницький захід – похід до музею «Становлення української нації»

27 березня 2023 року
  Україна – це не просто велика за територією країна на мапі світу. Це насамперед сильна, незламна нація вільних людей, яка має тисячолітню історію в європейській родині.

  24 березня 2023 року магістри факультету землевпорядкування разом з куратором доцентом Наталією Бавровською та доцентом Ольгою Тихенко відвідали музей «Становлення української нації» – перший в Україні інноваційний музей історії, де минуле поєднується з сучасними технологіями.

  Становлення національної державності та української нації сягає княжих часів України-Руси, яка відтоді пройшла довгий тернистий шлях боротьби за право на самовизначення та незалежність.
  В основі музею – історичні факти, спрямовані на пробудження національної свідомості українців, підняття самооцінки нації, відчуття гідності та патріотизму.

  Впродовж декількох годин ми знайомилися з багатовіковою історією нашого народу та її видатними постатями різних часів, пройшли через 25 експозицій та побачили сюжети з абсолютно реалістичними 3-D фігурами видатних постатей: королів та гетьманів, військових та вчених, артистів та спортсменів. Адже в українців доля генетично заклала беззаперечне прагнення до свободи, боротьби за справедливість, любов до своєї землі та народу.

  Сьогодні ми з вами, нащадки знаменного козацького роду та сучасники становлення новітньої історії України, є творцями нашої державності. І зараз вона має бути особливою – ґрунтуватися на високих завданнях та цінностях: людяності, духовності, справедливості.

Альвіна Войтенко,
магістрантка 1-го року навчання

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook