Вадим Щербатюк вивчив досвід колег з Варшавського університету наук про життя (Польща)

29 грудня 2014 року

     Відповідно до здобутого міжнародного гранту у рамках проекту ERASMUS MUNDUS Alrakis II старший викладач кафедри автоматики та робототехнічних систем імені акад. І.І. Мартиненка Вадим Щербатюк з 10 листопада по 10 грудня стажувався у Варшавському університеті наук про життя (Польща) на факультеті інженерії продукції (ФІП).
     Впродовж місяця керівником стажера був професор Анджей Хоховскі, який очолює наукову групу енергозабезпечення при кафедрі основ інженерії.

     Саме ж стажування передбачало декілька напрямів. Перший — дидактична діяльність — пов’язаний із відвідуванням занять студентів ФІП, що вивчають дисципліни, близькі до професійної сфери стажера, а також занять студентів, які навчаються за програмою «Енергетика і автоматика біосистем» з отриманням подвійного диплому. До речі, ця програма реалізується спільно ФІП та ННІ енергетики і автоматики НУБіП України. Також Вадим Щербатюк брав участь у проведенні занять з курсів «PS — Programowanie sterowników» (Програмування контролерів), «IE — Inżynieria Elektryczna» (Електротехніка), «PZ — Podstawy zarządzania» (Основи управління), тренінгу «Warsztaty Arduino — 14 XI".

         

        Наступний напрям передбачав різні наукові проекти. За час стажування Вадим Щербатюк взяв участь у цілому ряді конференцій. Серед них організована під егідою Міністерства сільського господарства та розвитку Польщі «Поновлювальні джерела енергії та когенерація: моделі підтримки у світлі рекомендацій Європейської комісії», 10-та міжнародна конференція «POWER RING 2014» та інші. Також програма стажування передбачала відвідування інноваційної біогазової установки під населеним пунктом Соколи Підліські, багатьох науково-практичних семінарів, присвячених підбиттю підсумків науково-дослідних робіт кафедр факультету та інше. 

     Разом із професором А. Хоховскі Вадим Щербатюк займався дослідною роботою, пов'язаною з енергоефективними режимами для управління біотехнічними об'єктами на основі прогнозування природних збурень, та написанням наукових праць. До речі, на етапі завершення спільна монографія вчених ФІП та ННІ енергетики і автоматики НУБіП України «Інноваційні енергозберігаючі технології в біотехнологічних об'єктах управління».
Останній напрям — це організаційна діяльність. Він передбачав участь у зустрічах із випускниками факультету, молодими вченими, визначення та обговорення спільних тем для досліджень, розширення співпраці і створення міжнародних дослідницьких колективів. 
 

     

     Крім того, за словами Вадима Щербатюка, керівництво факультету відгукнулося на прохання організувати йому участь у різноманітних воркшопах. Це дозволило дослідити технічну інфраструктуру аграрного сектору.


Ольга Наконечна
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook