Працюємо, навчаємо, навчаємось: підвищення професійної компетентності НПП факультету харчових технологій у ресторані сучасної київської кухні «ГЛЕК»
Ресторани часто стають майданчиками для семінарів, тренінгів або освітніх заходів, де професіонали можуть вдосконалювати свої навички та взаємодіяти один з одним у неформальній обстановці, щоб створити більш розслаблену атмосферу для навчання та обміну досвідом.
На початку жовтня в київському ресторані “Глек”, з метою підвищення кваліфікації, відбулася зустріч власників ресторану та викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Ресторан знаходиться в самому центрі столиці в історичній будівлі 1882 року, на розі найдавніших вулиць Володимирською і Великою Житомирською та між двох святинь Києва: Михайлівским та Софіївським соборами. Ресторан «Глек» — це про смачну їжу, гастрономічні відкриття, про фудпейрінг з винами і напоями. Саме тут творять київську гастрономічну культуру, поєднуючи традиції з сучасністю, а страви готуються з сезонних продуктів від фермерів та крафтовиків Київщини.
Основна концепція закладу полягає в тому, що це історія про українську кухню, локальні продукти, сезонні пропозиції і Київ. У меню ресторану, крім звичних котлет по-київськи, парових вареників і борщу є і морепродукти. Цим власники розкривають тему елітарної кухні киян. Солодкою візитівкою ресторану є «Київський торт», як символ кулінарної спадщини України.
“Ми хочемо, щоб Україна стала найпривабливішою країною на гастрономічній карті світу. І це можливо зробити!”, – зазначила співзасновниця ресторану Майя Степова.
Ретельно підібрана винна карта сучасного київського ресторану «Глек» здатна здивувати різноманіттям українських вин. А для більш глибокого занурення в світ ароматів та винних смаків, на постійній основі в ресторані проводяться вечори - дегустації. У теплій та дружній атмосфері гості обговорювали ноти ароматів у винах, розповідали про свої відчуття від поєднання їх з їжею та раділи стравам ресторанного рівня з сучасним українським колоритом. Співзасновник Олександр Степовий розповів про кожну з українських виноробень, представлених на дегустації. І як виявилося, що деякі зразки вин — це буквально останні пляшки в купажі, інших просто не можна більше придбати, адже вино або закінчилося, або виноробня його більше не виробляє.
Такі заходи вкрай необхідні для того, щоб з'єднати теорію і практику, обговорити можливості стажування для студентів, освітні проекти або розробити нові навчальні програми, які відповідатимуть потребам ринку праці. Власники бізнесу можуть поділитися своїми очікуваннями від випускників, а викладачі – краще зрозуміти сучасні виклики і тенденції в галузях. Дякуємо керівництву факультету та університету за можливість наукового та професійного зростання.Дякуємо Збройним Силам України за можливість працювати, навчати та навчатись. Слава Україні! Героям Слава!Валентина Ісраелян,доцентка кафедри технології м'ясних,рибних та морепродуктів