Факультет землевпорядкування

Неформальна освіта

     

 ПОРЯДОК визнання результатів навчання здобувачів вищої освіти, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти, у Національному університеті біоресурсів і природокористування України

 

  1. Онлайн-курс лекцій на тему "Консолідація земель: дієвий і актуальний інструмент сільського розвитку – огляд і перспективи для України" організовано факультетом землевпорядкування НУБіП України та Німецько-український агрополітичний діалогом (APD) спеціально для студентів університетів України, в яких здійснюється підготовка землевпорядників і геодезистів.

   Під час лекцій розглянуті основні поняття, принципи і процедури консолідації земель, а також актуальні проблеми, що її супроводжують.


 

 2. Навчально-практичний онлайн семінар у рамках вивчення дисципліни «Планування населених пунктів» (неформальна освіта)

    Дата проведення: 18 травня, о 10-10 год.
    Орієнтований на студентів, які навчаються за спеціальністю
193 Геодезія та землеустрій

Перелік питань, що виносяться на розгляд:

1. Планування та реновація населених пунктів після бойових дій;
2. Проектування об’єктів житлової і громадської забудови з урахуванням сучасних викликів і загроз;
3. Тимчасові поселення для внутрішньо переміщених осіб.

  Модератори: в.о. завідувача кафедри земельного кадастру, доцент Наталія Мединська, доцент кафедри земельного кадастру Олег Цвях.

Програма заходу:

спікер
час
1
Вступне слово: декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков
10:10 (до 3 хв)
2
Про актуальність теми: в.о. завідувача кафедри Наталія Мединська
10:15 (до 5 хв)
3
Проблемні питання земель під житловою забудовою в населених пунктах, де ведуться бойові дії: доцент кафедри земельного кадастру Олег Цвях
10:20 (до 10 хв)
4
Планування та реновація населених пунктів після бойових дій: засновник архітектурного бюро та автор проектів «Да Вінчі груп» Юрець Сергій Васильович
 
10:30 (до 15 хв)
5
Доповіді студентів
10:45 (до 10 хвилин на кожну доповідь)
6
Питання - відповіді
 
7
Підведення підсумків
 

  Доступ до заходу: https://meet187.webex.com/meet187/j.php?MTID=m5b6afe9f3bddfb272af3f770dafa9310

Усі доповідачі отримають сертифікат участі
 

  3. Онлайн-курс авторських семінарів і тренінгів, від проф. Йоахіма Томаса (екс-керівник відділу Міндовкілля, сільського господарства, охорони природи і захисту прав споживачів федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія) на тему: "Проведення процедури консолідації земель крок за кроком" організованих факультетом землевпорядкування НУБіП України і компонентом «Фаховий діалог із земельних питань» проєкту Німецько-Український агрополітичний діалог (APD) (вересень - листопад 2022 року).

  4. Онлайн-лекції проф. д-р Вінріха Фосса та проф. д-р Ханса-Йоахіма Лінке на тему "Сталий розвиток сільських територій та територій під забудову шляхом інтегрованого розвитку села та реорганізації земель під забудову: досвід Німеччини – перспективи для України" організовані факультетом землевпорядкування НУБіП України і компонентом «Фаховий діалог із земельних питань» проєкту Німецько-Український агрополітичний діалог (APD).
(27 січня 2023 року).

  5. Онлайн-лекція проф. д-р Тео Кьоттера на тему: "Управління земельними ресурсами і розвиток ринку землі: правові норми, інструменти і програми ЄС" організовані факультетом землевпорядкування НУБіП України і компонентом «Фаховий діалог із земельних питань» проєкту Німецько-Український агрополітичний діалог (APD).
(2 березня 2023 року).

  6. Онлайн-лекції організовані факультетом землевпорядкування НУБіП України і компонентом «Фаховий діалог із земельних питань» проєкту Німецько-Український агрополітичний діалог (APD) в період квітень-липень 2023 року:
На шляху інтеграції України до ЄС: вивчаємо досвід Естонії та Латвії у сфері земельних відносин і розвитку ринку земель (19 квітня 2023 року) - 2 год.
Підхід ЄС до управління земельними ресурсами: уроки останніх трьох етапів розширення ЄС (14 червня 2023 року) - 2 год.
Управління земельними ресурсами і розвиток ринку землі в контексті інтеграції України до ЄС: досвід Польщі та Німеччини (29 червня 2023 року) - 2 год.
Управління земельними ресурсами і розвиток ринку землі в контексті інтеграції України до ЄС: досвід Литви та Словенії (4 липня 2023 року) - 2 год.

8. Онлайн-лекції д-р Мортена Гартвіґсена, офіцера з питань землекористування і питань продовольства та сільського господарства ФАО, координатора регіональних ініціатив офісу ФАО в Європі та Центральній Азії та Крістіни Мітіч-Арсової, керівника групи ФАО в Північній Македонії на тему: Досвід впровадження консолідації земель у Північній Македонії. Перспективи консолідації земель і земельного банкінгу у Європейському вимірі, організовані факультетом землевпорядкування НУБіП України і компонентом «Фаховий діалог із земельних питань» проєкту Німецько-Український агрополітичний діалог (APD).
(6 березня 2024 року).

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook