Профорієнтаційна діяльність та ліквідація академічної заборгованості у полі зору вченої ради факультету землевпорядкування

21 лютого 2022 року

    17 лютого 2022 року відбулося чергове засідання вченої ради факультету землевпорядкування, на якому були розглянуті важливі питання життєдіяльності факультету.

   Першим питанням порядку денного стала доповідь секретаря рейтингової комісії факультету землевпорядкування, доцента кафедри управління земельними ресурсами Руслана Тихенка про роботу виконану науково-педагогічними працівниками факультету протягом 2020-2021 навчального року і навчально-дослідну роботу за 2021 календарний рік. Загальний коефіцієнт рейтингу по факультету становив 1,87.

   Наступним питанням став звіт декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова про результати екзаменаційної сесії 2021-2022 навчального року і стан ліквідації академічної заборгованості студентами факультету землевпорядкування. Зокрема він відзначив, що за результатами сесії 13 студентів відраховано за неуспішність. На жаль, п’ять з них першокурсники. Наразі активно триває ліквідація академічної заборгованості здобувачами. Наставникам академічних груп необхідно звернути на цю ситуацію увагу.

   Важливим питанням порядку денного став звіт з профорієнтаційної роботи. Завідувачі кафедр доповіли про проведену роботу протягом січня-лютого 2022 року. Декан факультету звернув увагу членів вченої ради на те, що триває спад чисельності студентів заочної форми навчання. Водночас, значна частина випускників не складають випробування із ЗНО і, відповідно, не можуть продовжити навчання в університеті. Також, у поточному році,  непростою буде ситуація з набором до магістратури. Тому працівникам факультету необхідно зосередити увагу саме на проведенні профорієнтаційної роботи серед школярів, випускників коледжів та технікумів.

   Доцент кафедри землевпорядного проектування Олександр Чумаченко представив наукову доповідь на тему «Моделювання показників економічної ефективності секторального землекористування». Головна мета дослідження полягала у обґрунтуванні залежності фінансово-економічних показників від ефективності використання земельно-ресурсного потенціалу землекористувань країн Європи. Також у досліджені передбачалося знаходження залежностей між економічними показниками прибутковості та використанням земельно-ресурсного потенціалу із врахуванням інституційних секторів економіки країн. Результатом кореляційного – регресійного аналізу стала матриця прибутковості секторів економіки від земельно-ресурсного потенціалу країн, яка дала змогу оцінити частку кожного виду економічної діяльності у структурі внутрішнього валового продукту держав. У ході наукового обговорення було проведено обговорення отриманих результатів. На поставленні запитання були надані обґрунтовані відповіді.

   Аспірантка кафедри управління земельними ресурсами Юлія Лошакова доповіла про хід виконання наукового дослідження та зазначила, що в кінці лютого представить роботу до розгляду.

   Потому секретар вченої ради, доцент кафедри земельного кадастру Наталія Бавровська представила на розгляд і затвердження рішення кафедр факультету щодо тематики курсових проектів і робіт у весняному семестрі.

   Також на засіданні вченої ради факультету землевпорядкування були розглянуті й інші питання життєдіяльності факультету.

Наталія Бавровська,

секретар вченої ради факультету землевпорядкування

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook