На гуманітарно-педагогічному успішно стартував весняний семестр

9 лютого 2022 року

   Весна вже відчувається!!! В яскравому сонечку, яке час від часу таки проглядає з-поміж хмар, в перших струмочках, якими починають підтікати снігові замети, в посмішках, якими ми вітаємо її прихід. В НУБіП України очікування весни позначене ще й початком весняного семестру, який поки що відбувається онлайн, проте з великими сподіваннями на те, що пандемія незабаром почне спадати, й юнаки та дівчата – члени великої університетської родини – повернуться в аудиторії, щоб з новими силами продовжити гризти граніт науки. А поки що дотримуємось протиепідемічних заходів, вимог карантинного спілкування!
   Професорсько-викладацький колектив гуманітарно-педагогічного факультету на чолі з Інною Савицькою – докладає усіх зусиль, аби якість дистанційного навчання була не гіршою від очного, аудиторного. Пари проводяться онлайн, на Webex, Zoom, Google meet та інших, доступних студентам платформах. Науково-педагогічні працівники факультету використовують різноманітні засоби, форми та методики навчання, аби студентам було цікаво навчатись, аби підтримувати в них інтерес до знань, щоб навчальний процес відбувався творчо та сприяв формуванню фахових та загальних компетентностей, навичок комунікації, критичного мислення, креативності.

 

   

 

 

 

   Для забезпечення цієї мети деканат провів адміннараду із завідувачами кафедр, на якій були заслухані питання дотримання стандартів якості дистанційної освіти, вдосконалення ЕНК, підготовка до акредитації ОНП, активізації профорієнтаційної роботи, залучення майбутніх абітурієнтів на підготовчі курси та олімпіаду НУБіП, про порядок та особливості проведення Всеукраїнських студентських олімпіад, подання студентських наукових робіт на другий етап Всеукраїнського конкурсу, розробки наукових проєктів та пошук міжнародних грантів. Також заслухали питання організації занять з підготовки студентів 4 курсу до складання ЄВІ та ЄФВВ задля успішного вступу до магістратури. Увага адміністрації приділена і підготовці ювілейного видання про факультет до 125-річчя університету, аби в ньому представити у максимально повному вигляді всі вагомі здобутки факультету – адже нам є чим пишатись! З метою налагодження більш тісних зв’язків між адміністрацією та співробітниками деканат запланував онлайн зустріч з колективом всього факультету.

   В перший тиждень семестру на факультеті відбувся ще й старостат, під час якого заступники декана Вадим ОвчаренкоІгор Буцик наголосили на дотриманні правил протиепідемічних заходів під час організації освітнього процесу та нагадали, що для всіх студентів та викладачів є можливість вакцинуватись в університеті. Процедура вакцинації проходить в 11 гуртожитку НУБіП України. Було наголошено на важливості своєчасного надання до деканату звітності щодо відвідування, стану захворюваності студентів, про неуклінне дотримання правил проживання в гуртожитках, профорієнтаційну роботу та активну діяльність студентів з популяризації університету, факультету у соціальних мережах тощо. Були розглянуті і плани на майбутнє, зокрема, участь студентів в конкурсі «Міс та Містер НУБіП України», «Голосіївська весна», благодійних та волонтерських заходах, підготовка до 124-ї річниці університету тощо. Наприкінці зустрічі старости, куратори ставили запитання на які отримали вичерпні відповіді.

 

 

 

   Отже, наш факультет у своїй науковій, освітній діяльності дотримується максими: Шлях здолає лише той, хто йде! Тому навчаючи молодь, не забуваємо про самоосвіту та розвиток, про плани на майбутнє та їхнє втілення в щоденній практиці, про роботу й відпочинок, про те, що кожен – сам коваль свого щастя.


Валентина Культенко,
в.о. зав. кафедри філософії та міжнародної комунікації

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook